Sari la conținut
Forum Roportal
Audace

Cum va arata UE fara marea Britanie?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Crezi ca o s-o abandoneze pe Regina pentru Tump?

Ei nu pentru Trump vin ci pentru clima la alegere!!!   Daca vor zona rece de acasa, e destul de lung la Nord granita unde-i frig ca-n Canada, dar prefera Arizona multi ca n-au nevoie de haine multe sa iasa din casa  :haha:    Vorbeam cu unu care radea ca acolo in "izmene" doar din camera in baie putea merge daca nu era nimeni in jur, aici insa e stil de viata.   Dormi cu un short, sari in piscina sa te racoresti, se usuca pe tine in 3 minute sau mai putin si te urci in masina sa mergi la cumparaturi sau oriunde vrei, intri in carciumi si tot "sir" esti numit.  Ajungi acasa, iar sari in piscina si de cate ori vrei pe zi ca nimeni nu te condamna ca esti gol sau neglijent, n-ai nevoie de paltoane, pulovere, cizme, doar slapi, shorts, shirts si esti domn!!!      

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai intereseaza pe nimeni politica si viitorul UE?

Un articol mai vechi - Cântecul de lebădă al Occidentului https://www.cotidianul.ro/cantecul-de-lebada-al-occidentului/

Calea către prăbușirea Occidentului a fost deschisă. Nu ar fi pentru prima dată când o mare civilizație dispare și nici când acest lucru se întâmplă nu în urma unui eveniment major, ci printr-un scâncet lung de decenii sau secole. Europa va fi prima, iar SUA vor mai rezista, protejate de oceane. Viitorul pare să aparțină regimurilor autoritare, în timp ce inegalitatea crescândă pare să condamne Vestul la pieire.

...

Sunt ideile unui articol publicat de BBC, ... scris de Rachel Nuwer, o tânără jurnalistă din Mississippi...

...

Matematica și istoria pot oferi câteva perspective despre modul în care va evolua societatea occidentală.

Safa Motesharrei, cercetător la Universitatea din Maryland, a publicat în 2014 un studiu despre doi factori critici: presiunea ecologică și satisfacția economică. Principiul ecologic este mai bine înțeles când vine vorba despre sfârșitul civilizaţiei vestice, în special în privința epuizării resurselor precum apa dulce, solul, peștele şi pădurile – toate afectate de schimbările climatice.

 

Mai surprinzător a fost că satifacția economică poate duce la acest deznodământ. În acest scenariu, elitele vor conduce societățile către instabilitate și prăbușire acumulând averi uriașe și lăsând foarte puțin unui număr uriaș de oameni, cei care de fapt îi susțin prin munca lor. În cele din urmă, cei care muncesc se vor prăbuși pentru că segmentul lor de bogăție va deveni insuficient, iar asta va atrage și prăbușirea elitelor, care vor rămâne fără forță de muncă. Inegalitatea de azi, din cadrul unui stat sau dintre state, atinge deja un punct critic. Spre exemplu, primii 10% dintre bogații lumii sunt responsabili pentru 90% din emisiile de gaze cu efect de seră. Iar circa 50% din populația lumii trăiește cu mai puțin de 3 dolari pe zi.

...

Făcând o altă paralelă cu Roma antică, Homer-Dixon consideră că prăbușirea Occidentului va fi precedată de un reflux al populației și al resurselor către nucleul occidental. Pe măsură ce națiunile mai sărace se vor dezintegra sub presiunea conflictelor și a catastrofelor naturale, Vestul se va confrunta cu valuri de imigranți care doresc să vină în regiuni mai stabile. Societățile vestice vor răspunde prin impunerea de restricții și chiar prin interzicerea imigrației; se vor construi bariere de miliarde de dolari, vor fi fabricate drone pentru paza frontierelor și vor fi plătite tot mai multe trupe de securitate pentru asta, vor fi făcute mai mult controale de securitate pentru cei care vor să intre pe teritoriile vestice, vor apărea tot mai multe regimuri autoritare și populiste. ”Este o reacție imunitară a țărilor pentru a-și menține o periferie și pentru a respinge presiunile exterioare”, spune Homer-Dixon.

...

Europa, care este foarte apropape de Africa și de regimurile volatile din Est, va fi prima care va simți aceste presiuni. SUA vor rezista mai mult, apărate de imensitatea oceanelor.

Ideea asta a polarizarii si cresterii frusstrarii populatiei, care duce la instabilitate nu e noua.

Din pacate sistemul bancar contribuie la aceasta polarizare prin imprumuturile acordate guvernelor care investesc in obiective cu  eficienta redusa.

Editat de Moftangiu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce anume i-a determinat pe conducatorii Marii Britanii sa aleaga varianta "iesirii din UE", doar ei stiu si, daca asa au decis, stiu ei si "de ce?!"(probabil), caci acest pas este unul asumat, clar.

 

Sa fie oare pozitia Ungariei un avertisment pentru UE, ca si cum s-ar putea confrunta si cu iesirea altor tati din UE?! In acest caz UE nu va "arata" asa cum si-ar fi dorit sa "arate"!

 

""Ultimele zile au adus dovezi suplimentare că Bruxelles-ul este sub influenţa puternică a organizaţiilor lui Soros; într-adevăr, punerea în aplicare a planului Soros a început la Bruxelles. Faptul că Bruxelles-ul doreşte să implice organizaţiile pro-migraţie ale lui Soros în programul de redistribuire [a imigranţilor] arată clar că Uniunea Europeană, departe de a vrea să oprească migraţia, doreşte să introducă imigranţi. Acest lucru este extrem de periculos, iar Ungaria va face tot posibilul pentru a bloca planul. Sondajul public Consultare Naţională, în curs de desfăşurare, va avea un rol important în obstrucţionarea acestui plan", a declarat Imre Puskas."

 

http://www.stiripesurse.ro/ungaria-lanseaza-acuzatii-dure-legatura-intre-ue-si-organizatiile-lui-george-soros_1228233.html

Editat de LuciaD

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca ei se iau dupa Ungaria, Spania sau alte tari care deja au iesit din comunitatea europeana!   Nu mai vor straini s-ar putea sa fie una din motive, ca sufera si englezii fara prea multe ajutoare fata de cum era inainte.   Vrea sa faca pe englezi sa stea acasa, sa plece strainii in Canada sau Australia.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai intereseaza pe nimeni politica si viitorul UE?

 

Ba da, dar momentan stam in expectativa.

Sa vedem ce va urma. Că, încotro, se stie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai intereseaza pe nimeni politica si viitorul UE?

 

 

 

ba da,

mai ales de când Putin si Sputnik se tot chinuie sa bage batu prin gard.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ba da,

mai ales de când Putin si Sputnik se tot chinuie sa bage batu prin gard.

Baga ei batul mereu. Mai rău este că și-au schimbat batul. :D

Dar asta arată că sunt cam disperați . 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

UK nu a prea apartinut de Europa niciodata, mereu erau separati nu din cuaza apei, ci altori "mofturi regale" ... engleza nu era asa de important ca azi, in orice caz british-ul nu era limba preferata al lumii si nu va fi niciodata, iar membri familiei regale la fel nu erau simpatizati pana la Diana si de atunci nici pe atit.   

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×