Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

 

Viata bate campii, da' bine le mai zici.

 

Oricum, nu ma surprinde. La noi nici macar mortii nu mai sunt ce-au fost, adica vii. Se nasc de morti si mor de morti si nimeni nu-i accepta fiindca Romania e de tot rahatu'. Ia pune tu un mort sa reprezinte la noi mortii, ce reactie crezi ca ar avea romanii? Pai toti ar arunca in el cu oua si rosii, apoi s-ar apuca sa le stranga, fiindca ouale si rosiile is scumpe in Romania si mai da-l in cacat de mort cu ideile lui preconcepute despre moarte, de parca ar sti el mai bine ce-i aia. Unii ar spune ca nici macar nu-i mort, doar se preface a fi, pentru atentie.

 

Nici maica-sa n-ar recunoaste ca e mort ca i-ar fi rusine de tot satu' asa ca ar incerca sa explice ca are autism din cauza vaccinurilor, da' cum saraca nu stie ce-i aia autism fiindca tot ce stie despre lume e ce-i zice popa si primaru', ar da-o ca asa e el, urat si mai prost ca o galeata de muci si de aia nu vorbeste mult, da' e baiat bun si nicidecum mort.

 

Ar fi huiduit pana si de alti romani morti ca ce plm, vine el cu cu din astea, ca herp derp is mort si am opinii despre alti morti sau gen.

 

Deci nu si-ar putea gasi saracu' de munca in domeniu lui, fiindca pe langa faptul ca nu ar fi inteles, nu l-ar angaja nimeni fara 3 facultati si 5 ani experienta. Si de unde dracu 5 ani, daca nu te-a angajat nimeni ca mort inainte?

 

Asa ca ar fi nevoit sa plece in vreo tara unde lumea isi face selfie-uri cu mortii, cum e si normal. Si nici mort n-ar recunoaste ca e mort roman ci ar zice ca e mort rusnac. Si jidan. Nimeni nu suporta rusnacii sau jidanii, da' tot e mai bine decat sa stie lumea ca esti roman. 

  • Like 1
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

A doua ar fi sora-mea mai mare, aia e cea mai retardata fiinta din tot universul. As avea ce povesti sa scriu despre astea doua, dar mi-ar mai trebui vreo 23452 de topice si mi-e lene. 

 

Eu stiu ca empatia e mai mare in vest, dar stiu si ca persoanele cu handicap, batranii, copiii abandonati etc. au tot felul de ajutoare financiare. Si nu numai de la stat, ci si de la organizatii caritabile care se sprijina la randul lor pe donatii nu intotdeauna caritabile. Nu m-ar mira ca si romanii sa ajunga la acelasi nivel de empatie in conditii similare, aici incluzand si niste zeci de ani de educatie in plus. Pana si Caragiale zicea ceva despre poporul roman, cum ca n-ar fi stricat, ci necopt. 

 

Povestea, mai incolo nitel.

Editat de Allexandrra
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu ca empatia e mai mare in vest, dar stiu si ca persoanele cu handicap, batranii, copiii abandonati etc. au tot felul de ajutoare financiare. Si nu numai de la stat, ci si de la organizatii caritabile care se sprijina la randul lor pe donatii nu intotdeauna caritabile. Nu m-ar mira ca si romanii sa ajunga la acelasi nivel de empatie in conditii similare, aici incluzand si niste zeci de ani de educatie in plus. Pana si Caragiale zicea ceva despre poporul roman, cum ca n-ar fi stricat, ci necopt. 

 

Povestea, mai incolo nitel.

Conditiile alea si le-au facut ei insisi, Allexandrra, nu crezi? Si la noi sunt destul organizatii, insa majoritatea nu sunt create pt. a ajuta, desi asta pare a fi rostul infiintarii lor, ci pt. a-i imbogati pe cei care le-au creat. 

Eu astept povestea. Imi pare rau ca am dat nastere unor discutii in contradictoriu, am vrut doar sa raspund la intrebarea pusa de tine.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiero, nu te ma scuza. E foarte interesanta discutia. Numai sa nu iasa scantei, ca ar fi pacat.

Da, ai dreptate si le-au facut ei insisi, dar cum? Pai, foarte simplu, pe baza marilor acumulari de capital. Ca sa aduni atata capital trebuie sa dai dovada de orice, mai putin de empatie. 

Eu sper totusi ca organizatiile caritabile din vest nu au rostul de a rezolva problema impozitelor, de a spala bani si alte de-astea, ca in cazul asta ar fi mai rau decat la romani.

Cu povestea m-am incurcat, ca voiam sa zic una cu Dumnezeu si Sf. Petru si acuma ma gandesc la una cu tema "e usor sa fii empatic pe banii altora".


O scena prea lacrimogena si americana pt. gustul meu, dar destul de buna pt. discutia asta.

 

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Baga-le pe ambele, ca nu se supara nimeni. Decat daca-i roman. Numa' romanii se supara ca' prostii de la orice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Narco, super povestea cu ingerasii, mi-a placut de ala micu`.

 

Scuzati intarzierea. Povestea:

 

Intr-o zi ploioasa de toamna, Sf. Petru vede ca Dumnezeu nu mai zambeste. Toata vara oamenii din tarile care inainte erau crestine se certasera din cauza inchinatorilor la Allah. Trece o zi, trec doua, ploaia nu se oprea si Dumnezeu tot nu zambea. Sf. Petru isi face curaj si il intreaba pe Dumnezeu de ce e suparat.

"Cum de ce, Petru, tu nu vezi ce se petrece pe pamant?", raspunde Dumnezeu.

"Ba da, Doamne, vad, dar asta se intampla si acum o mie de ani si atunci te bucurai de creatia ta".

Dumnezeu tace o clipa, isi inghite un oftat si se indreapta spre monitor. 

"Petre, uite aici", zice El, apasand cateva butoane de pe panoul de control.

Pe ecran apar intr-o clipa imagini din Evul Mediu, cand otomanii ii omorau pe crestini si crestinii ii omorau pe otomani.

"Petru, uita-te bine si spune-mi, nu vezi nicio diferenta intre ce se intampla atunci si ce se intampla acum?"

"Ba da, Doamne, vad", raspunde Petru dupa ce se uita cu luare aminte, "acum numai necredinciosii ii omoara pe crestini".

"Si cum sa nu fiu suparat, Petru, cand vad asa ceva?"

"Doamne, eu am crezut ca o sa te bucuri vazand ca oamenii tai au ajuns atat de departe cu iubirea aproapelui".

"Cum sa ma bucur, Petru, cand vad ca sunt pe marginea prapastiei?"

"Doamne, iarta-ma ca sunt prost si nu inteleg, dar in planul tau divin perfectiunea iubirii aproapelui duce pe marginea prapastiei?"

"Duce, Petru, duce", ii spune Dumnezeu lui Petru cu nemarginita tristete in ochi, "daca omul uita de iubirea de sine, ca eu i-am spus sa-si iubeasca aproapele ca pe el insusi si omul isi iubeste aproapele, dar pe el nu se mai iubeste".

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stiu. Eventual poate dai si bani pe dansa. 

 

Hai ca am scris despre berbeci, ca tot va plac.

 

 
 
 
Berbecu' se trezeste devreme tare fiindca isi pune ceasu' sa sune din 5 in 5 minute sa fie sigur ca nu intarzaie. 
 
Si-a pregatit inca de aseara un mic dejun sanatos, asa cum a vazut el la Dr,. Oz, doar ca atunci cand isi da seama ca mai are doar 2 ore pana tre' sa fie la servici, isi ia o felie de paine prajita si o mananca in timp ce face dus si-si bea cafeaua.
 
In 10 minute e gata si a iesit pe usa de care mai intai da cu capu' fiindca se grabea. 
 
In statie asteapta 30 de secunde si isi da seama ca autobuzu' nu mai vine, asa ca se indreapta spre taxi si ajunge la servici cu tramvaiu'.
 
Ajunge cu doua ore mai devreme la servici si e tot panicat fiindca ieri ajunsese cu 2 ore si 5 minute mai devreme si daca se supara sefu'?
 
Usa de la birou e inchisa, insa el asteapta rabdator dand tot timpu agitat din picioare de parca ar fi pe cocaina. Sau de parca si-ar astepta dealeru' de cocaina printre politisti si incearca sa se poarte normal, da' nu prea ii iese. Eventual fredoneaza nervos o melodie inventata de el.
 
Sefu' ajunge dupa 2 ore odata cu restu' oamenilor normali la cap si-l intreaba de cand cacat sta acolo si asteapta.
 
Berbecu' n-a auzit ce a zis sefu' da' tranteste un "Am inteles, sa traiti!" Apoi se apuca de facut cafea la toata lumea. Nu mai stie exact cum beau toti cafeaua asa ca ii intreaba de 10 ori pe fiecare in parte cat zahar vrea si cat lapte, daca vrea lapte. Le face cum isi aminteste si spera ca e bine. 
 
Cand termina de facut cafelele, se porneste sa le imparta, dar din graba uita sa deschida usa, da cu capu' de ea si le varsa.
 
Ceilalti intreaba ce s-a intamplat da' el striga din bucatarie ca totul e sub control si vine imediat cu cafeaua.
 
Se incuie in bucatarie si isi spune ca nu-i nimic, ii trebuie doar un mop. Nu gaseste niciun mop si face un atac de panica. Isi aprinde o tigara da' isi aminteste ca n-are voie sa fumeze acolo asa ca o stinge imediat. Vede o carpa pe scaun, sterge pe jos cu ea, apoi o ia cu batul de la mop, ca e scarboasa, si o arunca pe geam.
 
In birou toata lumea il intreaba de ce-i patat de cafea si unde e cafeaua lor. El zice ca nu mai era cafea si ca nu-i patat, asa-i modelu'.
 
Se apuca de treaba, cere sfatul tuturor in legatura cu un proiect dar tot nu stie ce sa faca insa se apuca de lucru si spera ca va iesi ok. In timpu' asta fredoneaza melodia pe care o inventase dimineata si care i-a ramas in cap. O fredoneaza si mai tare ca poate asa scapa de ea.
 
La sfarsitul programului, seful intreaba daca a vazut cineva tricoul lui pe care il lasase pe un scaun in bucatarie. Berbecul se scuza ca tre sa fie undeva si pleaca. Se intoarce inapoi fiindca si-a uitat telefonu' si mai da un cap de usa inainte sa iasa.
 
Pe drum il suna 10 prieteni si el le promite ca se vede cu toti, da nu se vede cu nici unu'. In schimb, iese cu colegii la o bere. Abia asteapta sa iasa in oras ca are chestii importante de discutat cu lumea. Nu discuta despre nimic important.
 
Cat timp e la bere, vrea sa fie acasa fiindca are chestii importante de rezolvat acasa.
 
Acasa il asteapta nevasta cu mancare sanatoasa, facuta special pentru el, asa cum i-a zis sa faca fiindca vazuse pe net o reteta faina.
 
Isi face un ochi cu paine prajita fiindca nu observa mancarea pregatita de pe masa. 
 
Nu rezolva nimic din ce voia sa rezolve fiindca e distras de cate likeuri a primit pe facebook. Si poze cu pisici.
 
Se baga in bat si-i vine sa se beseasca. Berbecu' se beseste mai mult ca un om normal, mai ales prin somn, pentru ca ii place sa se beseasca si sunetul de besina il amuza. Dupa ce trage cateva besini, scutura plapuma ca s-o omoare pe nevasta-sa fiindca si asta il amuza.
 
Vrea sa se culce devreme, da' sa plange ca nu poate dormi. Adoarme imediat dupa, si se beseste in somn.
 
In timp ce doarme, fredoneaza piesa inventata de el dimineata si da din picioare.
Editat de NarcoGen'
  • Like 1
  • Upvote 7

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×