Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Luna ... "Luna rece" sau "Luna nopţilor lungi" eveniment inedit

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

luna-noua-in-leu-1.jpg

"Luna poate afecta în mod diferit bărbații și femeile
Un studiu din 2015 de 205 persoane a constatat că luna plină poate afecta somnul în mod diferit la bărbați și femei. Multe femei dorm mai puțin și au mai puțin somn REM atunci când faza de lună plină este aproape, în timp ce bărbații au mai mult somn REM în apropierea lunii pline.

Luna plină, starea de spirit și sănătatea mintală
Corpul uman s-a adaptat la eoni de expunere la lumina zilei și la întuneric. Acest lucru a dus la dezvoltarea ritmurilor circadiene care afectează multe dintre sistemele corpului dumneavoastră – nu doar ciclul somn-veghe. Ritmurile circadiene vă afectează și sănătatea fizică și mentală.

Luna, efect asupra corpului și comportamentului uman."   

*Exista ceva dar n-as putea indica ce fel de schimbare corporala la mine.  Pe vreme ploioasa cu tunete si fulgere am probleme de dormit ca este mare galagie!!!

Nici ieri sau azi n-am Luna pe cer doar acea Stea stralucitoare si inca cateva pe ici-colo.   Se aud sunete de la focuri de atrificii dar nu se vede nimic. 

Se mai aude si sirena pompierilor si al masinilor de Salvare si altele de genu' ca este o mare activitate periculoasa din cauza explozivelor, ilegal aduse din Mexico.*

https://www.doctorulzilei.ro/luna-efect-asupra-sanatatii-cum-ne-afecteaza-fazele-lunii-emotiile-ce-se-intampla-cand-exista-o-superluna/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum ne influențează viața echinocțiul de toamnă 2023. La ce să ne așteptăm

Echinocțiul de toamnă 2023

"Sâmbătă, 23 septembrie 2023, la ora 9.50 va avea loc echinocțiul de toamnă. Atunci Soarele va traversa ecuatorul ceresc și va trece din emisfera nordică în cea sudică. Iată cum ne va influența viața.  Odată cu Echinocțiul de toamnă 2023 vara se va sfârși, iar toamna își va intra în drepturi. Echinocțiul de toamnă va dura până la solstițiul de iarnă, joi, 21 decembrie.   Cum ni se va schimba Viața.   Echinocțiul are loc de două ori pe an (primăvara și toamna), când axa Pământului nu se înclină nici spre Soare, nici în sens invers.  Ceea ce înseamnă că echinocțiul este singurul moment în care atât emisfera nordică, cât și cea sudică au parte de cantități „aproape” egale de lumină și întuneric la toate latitudinile, spun specialiștii."

https://retetesivedete.ro/cum-ne-influenteaza-viata-echinoctiul-de-toamna-2023-la-ce-sa-ne-asteptam.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×