Jump to content
Forum Roportal
gerbil

Orga Yamaha Psr 275

Recommended Posts

Salut! Am si eu o orga Yamaha Psr 275 si as vrea sa stiu, daca stie cineva, cum e cu conexiunea Midi, adica concret ce se poate face daca cuplez orga la un calculator...Eu pana acum am tras melodiile pe care le-am facut prin Line-in-ul placii de sunet folosind iesirea de casti a orgii...Nu am folosit pana acum Midi si as dori sa iau un astfel de cablu....Ce trebuie sa cer la magazin, special pt acest model de orga sau toate sunt la fel?...A...si mai e ceva...care e faza cu negativele midi care se dau pe net pentru diferite modele de orgi, ce se poate face cu ele, se pot " baga " in orga si aceasta sa le cante, sau ce? Multumesc tuturor care pot sa ma ajute.... ( scuze daca am gresit locul topicului dar nu stiam la ce rubrica se incadreaza )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prea multe nu stiu nici eu pentru ca nu sunt "clapar" , dar incerc sa iti dau macar un raspuns partial. Sunt clape care functioneaza cu dischete simple, floppy , sunt si modele care stocheaza pe dischete ZIP ritmuri sau melodii intregi. Poti sa redai pe ele melodia iar aceasta sa o cante ca un simplu negativ, tu poti doar "mima" cantatul (crede-ma, cel putin in localuri sunt multi care "canta " astfel) . Sau poti reda numai diverse ritmuri, restul sa il faci tu.

La cabluri nu iti pot raspunde pentru ca nu stiu, dar de exemplu daca vrei sa redai fisiere midi pe calculator si ai o placa de sunet simpla (integrata de exemplu) , poti folosi Roland Virtual Sound Canvas cu rezultate multumitoare.

Sper sa primesti si un raspuns mai complex de la cineva care le "are" mult mai bine decat mine in domeniu. Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iesirea MIDI de la orga o poti folosi pentru a controla un program de sinteza de pa calculator. De exemplu Native Instruments B4 sau Cubase. Deci, ai notele de pe claviatura si sunetele (samples) de pe calculator.

Nu numai notele le poti controla ci si diverse setari.

 

Intrarea MIDI la o orga (daca are) o poti folosi pentru a o controla prin intermediul calculatorului. Sa zicem, daca asculti un fisier .mid prin calculator acesta va suna la orga pe instrumentul selectat. Explicatia mea are doar rol orientativ, nu asa se foloseste.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×