Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

O dată pe săptăm

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Luam chilot si camasa curata si ne pieptaman!!!

 

In anii '60 in Sighetu-Marmatiei desi era oras nu prea erau sali de baie in casele domnesti din oras si blocuri inca nu erau construite in '64 doar cateva erau inca de pe vremea Austro-Ungariei. Populatia era de vreo 25000 de capete si in curte aveam pompa de apa si de acolo cu galeata ne descurcam. Iarna ingheta tevatura, daca nu era o galeata de apa fiarta sa turnam jos in teava, nu se topea gheata, deci nu se misca fierul, nu aveam apa. M-am chinuit in copilarie destul cu asemenea probleme dar nu miroseam a nespalat si hainele erau curate, apretate, calcate si ingrijite. Spalam cu mana in casa iarna, limpezeam in curte langa pompa, gerul nu conta si le urcam in podul casei la uscat. Puteau sa fie locuit podul atit de larg si inalt era insa nu era la moda.

 

Era o baie comunala care functioneza si azi, acolo erau dusi odata pe saptamana si prizonierii politici din Penitenciarul renumit si de temut ca altfel nu se putea rezolva nici acolo mai bine cu baia. Joi era ziua femeilor si era mare inghesuiala ca era un spatiu ca si saloanele de infrumusetare cu masaj, sauna, dusuri, bazine, jacuzzi, loc de alergat patrui de odihnit, cu tot feluri de specialiste dar veneau si profesoarele de la scoala in costume de baie, altele goale ca nu era restrictie. Stateam pana la ora inchiderii noi copiii ca ne jucam in apa mai mult cu mingea, locuiam la cateva case de baia comunala si mergeam multi in aceas directie.

 

Vara era mai usor ca puneam apa la soare si in curte ne spalam in costume de baie ca mai erau locatari, daca vremea ne permitea zilnic ne spalam. Cel mai prim om din oras facea la fel si nu erau boli din cauza asta. Tocmai aceste lipsuri ne-au facut mai darzi si harnici, ne-a invatat sa muncim si sa ne asumam responsabilitati in viata si sa stim sa ne descurcam si pe suprafata lunii.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jegosi din toata lumea...uniti-va ! rotflmao.gif

Asta trebuia sa fie titlul articolului cu studiul.

Editat de Naeema
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jegosi din toata lumea...uniti-va ! rotflmao.gif

Asta trebuia sa fie titlul articolului cu studiul.

 

Bine, ne unim. Da' un simbol, un steag, nimic ? :o:

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×