Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Cremes sau Cremsnit

Postări Recomandate

Cremes

 

 

Ingrediente

 

Pentru foile de cremes:

500 gr faina

1 ou

200 ml smintina

250 gr margarina

sare

 

Pentru crema de cremes:

5 oua

350 gr zahar

100 gr amidon

1L lapte

vanilie

200 gr unt/margarina

 

Mod de preparare

 

Prepararea foilor de cremes:

 

Din cele 500 gr faina luam 300 si la care adaugam oul si smintina si sarea, preparind o coca obisnuita ca pentru taitei, putin mai moale. Din cealalta cantitate de faina, deci 200 gr cu margarina preparam a doua coca care va fi mai moale sa se poata intinde peste cealalta.

Deci prima coca se intinde dreptunghiular si se unge cu cealalata coca, ca si la haios, dar o singura data.

Dupa ce s-a impaturit se taie in 4, si se coc deci 4 foi pe dosul tavii. Doua foi se inteapa sa nu se umfle, iar 2 se impart invizibil ca sa se poata taia mai usor.

 

Crema de cremes:

 

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.

Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul.

 

Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider. La servire se pudreaza cu zahar. Se taie foarte bine.

 

O alta posibilitate este de a aseza foile in tava, apoi asezi crema, iar foile de deasupra le sfarami ca sa se taie mai usor. In acest fel crema nu trebuie lasata la frigider, dar cremesul trebuie lasat ca sa se intareasca crema si sa se inmoaie foile.

 

Mod de servire

 

Cremesul se serveste la diferite sarbatori dupa ce a stat la rece cateva ore.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.PuWSeAhocILOf3jt0gvjTAHaHa&pid=Api&P=0&w=300&h=300 HÁJAS TÉSZTA in maghiara = câteva "haioşe" cea ce se vede pe poza  :surrender:   I guess intr-o limba mai aparte, dar in text apare asa :lol2:  

https://bucatevorbesiarome.blogspot.com/2014/05/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai.html

*E clar textul la toata lumea despre aceasta specialitate???   Asa se vorbeste in Ardeal in multe parti, cuvintele maghiare se sucesc "umpic" sa devina romanesti. 

Aluat de foietaj cu osânză (hai) ... deci osanza = háj, asa se scrie doar se aude "hai"  :meeting:  cine stie maghiara intelege daca este atent la discutie, iar daca-i din alte parti al romaniei cineva aude o convorbire clujeana, crede ca-i dialect, dar nu este doar obisnuinta ca mai multa maghiara se vorbea acolo ... odata, si greu se poate uita.*

********

O reteta simplă dar cu un rezultat deosebit.Chiar dacă ne ferim de prea multe calorii,niciodata un aluat pregatit cu unt sau margarina nu va fi la fel ca cel cu osânză.Fiind un aluat fără zahar,se poate folosi pentru multe preparate.

Eu am pregatit foaia pentru un tort cremşnit, câteva haioşe (nişte cornuleţe din aluat de foietaj cu hai sau untura,de unde si denumirea, o reţetă ungurească) şi câteva cornete,dar s-a dovedit ca aluatul nu este potrivit pentru asa ceva.Dar nu s-au risipit nici cornetele,am decorat tortul cu ele.
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foetajele din comerț sunt foarte frumoase, cresc perfect, sunt gustoase și toate conțin..... Ulei de palmier, nu merci. 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se vand si in America din alea, nu pot suferi acel ulei de palmier sau cel de cocos desi miezul imi place in ciocolata sau pe torturi.   

Uleiul de Cocos il folosesc in loc de chimicale pentru maini si piele uscata, acum in acest sezon de la noi.   De 2 zile am pielea foarte uscata cum se schimba vremea in rece, deja mi-am cumparat 2 litri intr-un borcan mare din alimentara BIO ca ma dau peste tot cu acel lichid ca se topeste ultra repede.    

In partea asta al Americii nu prea se mananca Cremeschnitte decat la brutarii/cofetarii nemtesti unde exista o comunitate mai mare de cunoscatori si-l cumpere.   Polonezii, romanii mai vand dar cand magazinul se vinde, ca nu pot mentine toti afacerea, noul patron vinde ce vrea!!!   Aveam aproape un magazin romanesc iar noul  patron polonez a pus totul la intrare pe dinafara sa fie ridicat de cei fara casa, sa nu fie responsabil daca cineva se imbolnaveste de vechiturile de pe rafturi, inventarul cu care vine oricare magazin. 

Astepta clienti in magazinul gol ... vindea si "cuvinte incrucisate" dar in poloneza :mda: pana si muraturile le-a scos ca el o sa vanda ... ce vrea.   Asta nu e zona poloneza ci evreiasca, si nimeni cu calatoreste zeci de km sa se plimbe intr-un mic magazin aproape gol.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rețeta tradițională de rulouri. Cannoli românești

 Rețeta tradițională de Rulouri

Cannoli românești sau Cornuri cu Crema care fac parte din Cremeschnitte in Retetatul meu ca seamana si foietajul cornului cu cel al Cremesului dar si crema este identica. Niciodata nu fac din aceste bunatati ca nu-mi plac cremele in exces, accept un pic, dar nu in acel stil.  Faceam cornuri de sarbatori, dar le lasam goale.  Stiu ca multi adora acea crema, dar eu nu sint obisnuita cu ea.   Este foarte la moda si azi intre Est Europeeni, insa NU folosim 250 grame de sare in CREMA ci zahar :chef:

Pentru cremă avem nevoie de:

  • 4 linguri de făină
  • Jumătate de linguriță de sare
  • 250 de grame de sare
  • 1 litru de lapte.

https://evz.ro/reteta-traditionala-de-rulouri-cannoli-romanesti.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×