Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Cremes sau Cremsnit

Recommended Posts

Cremes

 

 

Ingrediente

 

Pentru foile de cremes:

500 gr faina

1 ou

200 ml smintina

250 gr margarina

sare

 

Pentru crema de cremes:

5 oua

350 gr zahar

100 gr amidon

1L lapte

vanilie

200 gr unt/margarina

 

Mod de preparare

 

Prepararea foilor de cremes:

 

Din cele 500 gr faina luam 300 si la care adaugam oul si smintina si sarea, preparind o coca obisnuita ca pentru taitei, putin mai moale. Din cealalta cantitate de faina, deci 200 gr cu margarina preparam a doua coca care va fi mai moale sa se poata intinde peste cealalta.

Deci prima coca se intinde dreptunghiular si se unge cu cealalata coca, ca si la haios, dar o singura data.

Dupa ce s-a impaturit se taie in 4, si se coc deci 4 foi pe dosul tavii. Doua foi se inteapa sa nu se umfle, iar 2 se impart invizibil ca sa se poata taia mai usor.

 

Crema de cremes:

 

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.

Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul.

 

Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider. La servire se pudreaza cu zahar. Se taie foarte bine.

 

O alta posibilitate este de a aseza foile in tava, apoi asezi crema, iar foile de deasupra le sfarami ca sa se taie mai usor. In acest fel crema nu trebuie lasata la frigider, dar cremesul trebuie lasat ca sa se intareasca crema si sa se inmoaie foile.

 

Mod de servire

 

Cremesul se serveste la diferite sarbatori dupa ce a stat la rece cateva ore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×