Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

A murit Naarghita

Recommended Posts

nu este bunica , cine a scris articolul nu stie ca nepoti poti sa ai si altfel

vai mama lor de ziaristi

si de stiri

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, sa se odihneasca in pace, dar nu inteleg un lucru. Daca nu a avut copii, de unde a avut nepoata careia sa-i fie bunica ? blink.gif

 

In romaneste niece si grand daughter se scriu la fel: nepoata. De aici confuzia.

Edited by Aseneth

Share this post


Link to post
Share on other sites

In romaneste niece si grand daughter se scriu la fel: nepoata. De aici confuzia.

Stiu dar eu m-am luat dupa asta:

Se intelege ca ar fi fost nepoata dupa o fiica sau un fiu, nu dupa sora sau frate.

nepoata ei a spart uşa garsonierei unde bunica sa locuia singură.
Edited by Stifler's Mom
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-a amuzat in text cand am citit ca ea nu stia limba deloc, canta doar dupa ureche cum intelegea, si asta nu prea suna bine cand oricare limba incerci sa inveti in acest fel.

Asa a inceput ea sa cante melodii indiene, pronuntand cuvintele dupa ureche dar mai tarziu a studiat limba. Am citit ca a studiat-o timp de 4 ani prin intermediul unui centru cultural hindi, din Bucuresti. According to Wikipedia. Acum daca aburesc aia, asa sa fie. Oricum i-am ascultat cateva melodii si in ciuda faptului ca se poate auzi clar ca nu este vorbitoare nativa de hindi, pronuntia ei este chiar foarte buna. Mai buna decat a multor romani care vorbesc engleza, limba de circulatie mondiala, si au o pronuntie de te apuca rasul. Ori plansul...

 

In legatura cu miscarile insa, ai dreptate. Cu alea nu le avea deloc. Dar nu uita ca actritele din filmele indiene au coreografie profesionala in arta dansului indian si multe chiar au studiat dans clasic indian, precum celebra Hema Malini, star al anilor 70-80.

Edited by Stifler's Mom

Share this post


Link to post
Share on other sites

in ciuda faptului ca se poate auzi clar ca nu este vorbitoare nativa de hindi, pronuntia ei este chiar foarte buna. Mai buna decat a multor romani care vorbesc engleza, limba de circulatie mondiala, si au o pronuntie de te apuca rasul. celebra Hema Malini,

 

 

Pronuntia unei limbi de o alta natie, nu mereu devine cireasa de pe tort, nici ungurii nu vor putea sa-i dea nuanta ca cei locali nascuti aici din parinti americani/englezi si asta nu depinde de cat timp au petrecut in State sau altundeva unde engleza este limba oficiala.

Dar si la romani se intimpla la fel si nu cunosc o natie care n-are probleme de a pronunta engleza precum cei locali. Copiii mei n-au aceasta problema de accent sau pronuntare!!!

 

Am mai auzit fraza ca engleza e limba internationala insa nu pe unde am copilarit si trait

pana sa vin aici!!! Rusa, franceza si romana am invatat la scoala, maghiara si germana acasa la inceput ca primele limbi, pe urma si la scoala. Fiecare e liber sa se manifeste cum vrea, cu asta nu se va schimba accentul maghiar la pronutarea de engleza, daca as incerca sa imit, se intrepreteaza altfel. Era norocoasa ca hindi avea de pronuntat care are vreo 3000 de dialecte daca nu ma insel, tot i se potrivea una din ele cu pronuntarea

:crazy:

 

 

 

Despre Hema Malini aud prima oara, eu nu le am cu filmele indiene de cand mi s-a spus ca sint doar pentru distractie inventate si nimic din tema nu este adevarat. Mai tirziu m-am convins de asta ca filmele pana atunci vazute, au fost doar o pierdere de timp.

Nici filmul cu acel copil care a luat Oscar n-am vazut, a fost la festivitatile de Duminca prezent in sala, a crescut mare!!! Filmul Mississippi Masala a fost ultimul film cu indieni pe care l-am vazut mai demult la TV. Am fost la Houston, TX si pe o strada doar filme indiene se reclama si haine, acolo am fost cel mai aproape de acest material, eu in masina pe strada.

Raj Kapoor cred ca este ca si un alt mare actor care a trait in plin succes cinematografic mondial, si bunica mea il admira ca a vazut din filmele cu el, Mama India era preferata.

Naarghita a avut fun in India cat a trait acolo, succes mai putin. Pana sa vina in Romania inapoi, nici de ea n-am auzit.

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era norocoasa ca hindi avea de pronuntat care are vreo 3000 de dialecte daca nu ma insel, tot i se potrivea una din ele cu pronuntarea

Hindi nu are nici pe departe 3000 de dialecte. Are vreo 18. In schimb India are vreo 1600 de limbi, recunoscute ca fiind limbi materne de un soi sau altul. Hindi e doar una dintre ele si face parte din categoria celor recunoscute ca limbi oficiale ale subcontinentului, care sunt 22 la numar. Poate toate dialectele tuturor limbilor ar face 3000 sau mai mult, dar nu limba hindi singura.

 

eu nu le am cu filmele indiene de cand mi s-a spus ca sint doar pentru distractie inventate si nimic din tema nu este adevarat. Mai tirziu m-am convins de asta ca filmele pana atunci vazute, au fost doar o pierdere de timp.

Alea sunt filmele comerciale produse de Bollywood, care este doar o bransa a cinematografului indian. In rest au si ei filme bune, productii independente, artistice, filme de genul alora care ajung pe la festivaluri, etc.

 

Apropo, Raj Kapoor a fost actor de Bollywood care a jucat numai in filme din alea de care zici tu, inventate si pierdere de timp. :lol:

Pe de alta parte, multe filme comerciale produse la Hollywood sunt doar pentru distractie si scenariile inventate. Sau sunt toate bazate pe povesti reale ?

 

 

 

Edited by Stifler's Mom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×