Sari la conținut
Forum Roportal

s_s_s

Gold Member
  • Număr conținut

    5700
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    12

Orice postat de s_s_s

  1. s_s_s

    Cum sa scap de furnici?

    (In primul rând, habar nu am unde sa încadrez topicul...daca trebuie mutat, va rog sa o faceți) Deci..locuiesc la etajul 4, intr-o clădire mai veche si de ceva vreme nu reușesc sa scap de furnici. Având in vedere ca stau la etajul 4, presupun ca toata clădirea e plină de furnici). Am folosit tot felul de spray-URI, am dezinfectat tot, dar s-au dovedit a fi doar soluții de moment, adica o zi, maxim doua. Acuma apar din ce in ce mai multe si sunt peste tot..nu apar doar dintr-un loc anume si au început sa ma si muste :cry: Daca aveți vreo soluție va rog sa o împărtășiți cu mine ca eu sunt depașită de situație...
  2. Au avut o istorie destul de interesanta(mai ales din punct de vedere religios) . Dupa parerea mea merita studiata amanuntit istoria celor care au pus bazele crestinismului. Incep eu bineinteles. De la Avraam la rascoala lui Bar Kohba Evreii sunt un popor care au nascut o civilizatie unica , ce a lasat urme adanci in istoria gandirii religioase si morale. Initial un popor seminomad, poporul evreu a opus o rezistenta neobisnuita marii civilizatii integratoare a lumii antice, cea greco-romana , contribuind in cele din urma la sinteza helleno-crestina , care sta la bazele civilizatiei europene de astazi. Astfel, gandirea religioasa ebraica ,ilustrata in Vechiul Testament, s-a dezvoltat apoi in crestinism (Noul Testament). Prima chestiune care trebuie lamurita este noutatea adusa de Vechiul Testament in ceea ce priveste gandirea religioasa.Exista o legatura cu civilizatia egipteana , prin reforma lui Echnaton s-a impus , cu aproape 5 secole inainte de Moise , o prima forma de monoteism si psalmul 104 din Biblie nu este decat o traducere a imnului compus de faraonul eretic pentru proslavirea lui Aton, discul solar, ridicat de el la rangul de zeu suprem.Prin urmare exista o legatura directa intre reforma religioasa egipteana si monoteismul iudaic., care face ca doctrina mosaica sa nu ne apara astazi ca strict originala. Chiar si dimensiunea morala , caracteristica textului biblic, este precedata de pasajele cu valente etice din Cartea Mortilor. IN V.T. descoperim -in locul traditionalului "prezent etern" al sarbatorilor religioase- un timp istoric, care se scurge inexorabil din viitor inspre trecut. .evenimentele deobandesc astfel unicitate, ele nu mai sunt nici exemplare si nici repetabile, ca in mit, ci devin "fapte istorice" . Prin efortul profetilor aceste intamplari au fost interpretate ca reprezentand vointa lui Dumnezeu, care fie il pedepseste , fie ca-l rasplateste pe "poporul ales". In aceasta viziune istoria devine campul de manifestare al vointei divine, o permanenta epifanie a lui Dumnezeu. Ideea a fost preluata si amplificata de istoriografia crestina. Sursa: AL. Diaconescu va urma... :doh:
  3. s_s_s

    CHAT PART 10

    Salutare
  4. s_s_s

    CHAT PART 10

    Le ascult mai tarziu
  5. s_s_s

    CHAT PART 10

    No, cam asa si eu, mai putin partea cu durerea
  6. s_s_s

    CHAT PART 10

    Ce faci? :lol:
  7. s_s_s

    Ce mai cititi?

    Stephen Donaldson - blestemul nobilului foul. Inca nu stiu ce sa zic, mai am 100 de pagini de citit. Imi place si nu imi place. Cartea In sine imi place cum este scrisa, dar personajul principal cateodata ma scoate din sarite extrem de tare :lol:
  8. s_s_s

    CHAT PART 10

    Salutare
  9. s_s_s

    CHAT PART 10

    Celsius, dar glumeam :d in orice caz, caldura e buna.Azi am avut primul "accident". M-a bușit unul din spate. Ma tot întreb, de ce naiba nu păstrează distanta? Asa m-am enervat..mi-a decalat tot programul
  10. s_s_s

    CHAT PART 10

    Merci! :pImi priește, ca altfel nu ma măritam :lol:
  11. s_s_s

    CHAT PART 10

    da' cum sa fie.. exact la fel ca si pana acuma :lol: :friends: Tot cald si bine. cred ca sunt o suta de grade la soare :lol: ce mult mi-a lipsit caldura!
  12. s_s_s

    CHAT PART 10

    Ce bine-i si cald! :Cheer:
  13. s_s_s

    CHAT PART 10

    Multumesc! :) Salutare !
  14. s_s_s

    CHAT PART 10

    No... Multumesc frumos! :) O sa mai dureze vreo 3 saptamani pana primesc poze de la fotograf si atunci o sa mai postez. Am cateva video-uri, dar nu stiu cum sa le postez de pe tableta. Cand ajung in Suedia (vineri) o sa postez cateva de pe calculator.
  15. s_s_s

    Ajutor! Nunta! :))

    Salutare! O sa am nunta in Iulie si nu prea am eu habar ce trebuie facut, așadar orice sfat mi-ar fi de mare folos. Deocamdată am rezervat restaurantul, formația, fotografi si cameramani si cam atat. Astept sugestii, mai ales in ceea ce privește ținuta, coafura, machiajul. Va Multumesc anticipat!
  16. s_s_s

    Ajutor! Nunta! :))

    Ma descurc si eu cat de cat, dar nu am fost niciodata foarte interesată. Am avut probleme si la dansul mirilor ca aveam impresia ca mi-e mai scurta rochia..dar parte din spate imi atârna pe jos si am călcat pe ea de nenumărate ori, noroc cu gheata aia carbonica ca nu s-a vazut foarte tare.
  17. s_s_s

    CHAT PART 10

    Ce mai e nou?
  18. s_s_s

    CHAT PART 10

    Multumesc!
  19. s_s_s

    CHAT PART 10

    Foarte ciudat... Eu am avut o gramada de musafiri acuma cu nunta, a fost casa plină. Mama si-a uitat portofelul plin in una din camerele cu invitați..nu a fost nici macar atins. Dar ma gandesc ca sunt fel si fel de oameni pe lumea asta..
  20. s_s_s

    CHAT PART 10

    Isuse, ce fel de musafiri aveți voi?! Eu primesc vizitatori tot timpul si nu am avut niciodata probleme de genul...
  21. s_s_s

    CHAT PART 10

    Neața!
  22. s_s_s

    Ajutor! Nunta! :))

    In general nu sunt lungi melodiile dar se face cate un program in care se cânta mai multe melodii..poate dura chiar si mai mult de o ora...nici eu nu rezist sa dansez asa mult fara pauza.Si la nunta noastra s-a dansat mult. Cand o sa primesc filmările o sa va arat cat de frumos a cântat grupul Iza.
  23. s_s_s

    Ajutor! Nunta! :))

    Am avut multe de facut in ultima vreme, in afata de nunta. Maine o sa fie, 16 iulie. O sa va arat poze :)
  24. s_s_s

    Ajutor! Nunta! :))

    Am ales Rochie, dj, papuci.. imediat vine nunta. Va multumesc tuturor pentru sfaturi si va astept la nunta! :)
  25. s_s_s

    CHAT PART 10

    Buna seara!
×