Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    193
  • comments
    8
  • views
    11890

Culori si printuri pentru lenjerii de pat de vis

Sign in to follow this  
enrique00a

197 views

Poate nu credeai că are vreo importanță ce culoare alegi atunci când vrei să cumperi lenjerii de pat. Bineînțeles că fiecare persoană are preferințe în privința culorilor sau printurilor, dar află că nu e doar o chestiune legată de gust sau estetică. Culorile au semnificația și importanța lor și este util să cunoști cum anume să te folosești de avantajele pe care le oferă. Dormitorul este spațiul de relaxare și odihnă, de aceea și culorile lenjeriei pot contribui la crearea unui cadru de vis.

Fiecare culoare imprimă o senzație de rece sau de cald, de greutate sau de spațiu, care influențează starea de spirit, percepția și mai ales sentimentele. În design-ul interior cunoașterea semnificației culorilor ajută la crearea unui mediu care dovedește înțelegerea comportamentului uman. Alegerea unor lenjerii de pat în culori și printuri potrivite cadrului va contribui la crearea unor condiții optime de odihnă  și de echilibrare a energiilor interioare. Alege lenjerii de pat de pe emag.ro

Culoarea roșie este culoarea pasiunii, bucuriei, energiei, dar se asociază și cu pericol, război, sânge. Deși reprezintă dragostea și intimitatea, nu este recomandat să alegi lenjerii de pat în această culoare, deoarece activează energia, distrage atenția și poți avea coșmaruri sau insomnii. Dacă îndrăgești roșul și vrei totuși să îl aduci în dormitor, găsești printuri cu floricele mici sau nuanțe calde de roz, care vor fi mult mai potrivite pentru așternuturi.

Culoarea galben, considerată culoarea luminii, simbolizează optimismul, tinerețea și pozitivul, dar și gelozia, trădarea, minciuna și chiar lăcomia. Este o culoare caldă, care creează luminozitate în încăpere și înviorează și fortifică sistemul nervos. Vei găsi lenjerii de pat într-o diversitate de nuanțe de galben, simple sau cu imprimeu, din care cele mai potrivite pentru un somn odihnitor sunt cele în nuanțe pale.

Verdele este culoarea naturii și are efect liniștitor asupra ochilor, de aceea i se atribuie în general valențe pozitive și este îndrăgită de multe persoane. Deși este o culoare rece, poți folosi lenjerii de pat în nuanțe de verde, mai ales dacă e „îmblânzit” cu imprimeuri mici în culori deschise, ca alb, crem, bej sau bleu. Sau, dacă iubești această culoare, poți opta pentru lenjerii de pat cu printuri mari, de culoare verde, pe fundal deschis, în culoare caldă.

Culoarea albastră este cea mai întâlnită când vine vorba de dormitor. Fiind asociată cu cerul și marea, albastrul este recomandat pentru spațiile destinate odihnei. Semnifică puritatea și calmul, deci e cea mai bună alegere dacă vrei să creezi unui ambient de relaxare. Alege nuanțe mai deschise pentru că tonurile închise dau și mai puternic senzația de rece, sugerând tristețe și amplificând gândurile negative. Te vei simți minunat în lenjerii de pat cu nuanțe de albastru deschis, uni sau cu printuri inspirate din lumea marină sau astrală.

Culoarea alb este cea mai folosită când vin vorba de lenjerii de pat. Semnifică puritatea și aduce calmul, așa că este o alegere perfectă pentru iubitorii simplității. Pe alb găsești cele mai multe printuri și poți avea lenjerii de pat haioase sau clasice, elegante sau rustice, după gustul fiecăruia. Combinat cu negru sau în tonuri de gri, albul se potrivește oricărui stil.

Sign in to follow this  

×