Vita cu hribi, crumble de alune si sos de Porto
- Ingredientemuschi de vita 200 gr
hribi 200 gr
hribi uscati 5 gr
alune 20 gr
crutoane de paine 50 gr
fistic 20 gr
rucola 10 gr
vin Porto 150 ml
unt 30 gr
foi de dafin 2 buc
sare de mare
piper boabe
zahar 30 gr
usturoi 1 catel
- Mod de preparare
Muschiul de vita se fasoneaza, se portioneaza si se asezoneaza. Hribele se curata, apoi se pun la fiert in apa cu sare, piper boabe, foi de dafin si usturoi. Crutoanele, ciupercile uscate si alunele se proceseaza intr-un blender pana rezulta un pesmet aromat caruia i se poate adauga sare si piper. Fisticul se proceseaza de asemenea pana devine praf. Zaharul se topeste intr-o tigaie, apoi se stinge cu vinul de Porto si se gateste pana se reduce lichidul la jumatate, la urma se adauga untul