Tratament eficient pentru combaterea acneei

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4324

Voteaza & Distribuie

Descriere

Debutand in majoritatea cazurilor in adolescenta, acneea se numara printre cele mai frecvente si suparatoare afectiuni dermatologice. O masa majoritara de tineri (cca 85%) e afectata de neplacuta acnee si deseori evolutia acesteia continua si la maturitate. Datorita problemelor de estetica, impactul psihologic se dovedeste colosal, astfel incat se poate ajunge la probleme prinvind integrarea sociala a personei vizate. Nenumarate tratamente antiacneice se comercializeaza, insa acestea nu au acelasi grad de eficienta pentru toate persoanele afectate. O abordare noua si eficienta pentru combaterea acneii consta in combinarea tratamentelor dermatocosmetice cu terapia fotodinamica cu tehnologie avansata IPL (lumina intens pulsata).

Pentru a se obtine rezultate optime e necesara urmarea urmatorului program in cinci pasi, fiecare pas reprezentand o sedinta completa. Programul cuprinde:
1. curatare;
2. peeling cu diversi alfahidroxi acizi (peeling-urile se efectueaza cu scopul de a indeparta impuritatile si celulele moarte de pe piele, facilitand astfel accesul luminii intens pulsate catre tintele din tegument);
3. sedinta cu IPL;
4. masca calmanta;
5. hidratare si fotoprotectie.

O importanta deosebita se acorda aplicarii diverselor tipuri de creme si solutii antiacneice intre sedinte, ce contin antibiotice - pentru leziuni pustuloase, inflamate, si nu in ultimul rand, creme cu protectie solara.

Pasii 1 si 2 vizeaza curatarea pielii si pregatirea ei pentru sedinta cu IPL.

Ce presupune de fapt aceasta sedinta este dezvaluit in pasul 3.

Factorii ce cauzeaza acneea sunt mai multi la numar. Sistemul cu lumina intens pulsata la care se refera tehnologia IPL poate actiona asupra a 2 factori ce declanseaza si intretin acneea.

Ce se intampla? In timp ce se eliberareaza pulsul luminos se emana lumina galbena, verde si rosie care au roluri diferite:
- lumina galbena si cea verde omoara bacteriile ce favorizeaza aparitia acneei
- lumina rosie actioneaza asupra glandelor sebacee hiperactive

Astfel are loc o diminuare a acestor glande, din care rezulta scaderea secretiei de sebum. Tehnica este una nonablativa (nu produce lezarea epidermului), evitand riscul de a avea efecte negative asupra leziunilor deja existente. Pasii 4 si 5 au rolul de calmare si hidratare intensa a pielii, finalizand programul in cauza. Acest tratament e aplicabil pe toate tipurile de leziuni, fie ca este vorba de leziuni inflamatorii (pustule), comedoane sau leziuni reziduale (cicatrice). In functie de gravitatea cazului, sedintele din cadrul tehnologiei IPL au loc la un anumit interval iar numarul sedintelor depinde de modul de evolutie. In mod normal, rezultatele tratamentului nu se lasa asteptate, astfel ca 2-3 sedinte sun suficiente pentru ca ameliorarile sa fie vizibile.

Aceasta tehnica pentru combaterea acneei aduce ameliorari semnificative, depasind eficienta majoritatii tratamentelor antiacneice, care sunt focusate pe o singura cauza, astfel ca rezultatele apar mai greu. In plus, rezultatele tehnologiei IPL apar mult mai repede, pentru ca se intervine asupra mai multor factori care declanseaza aparitia nedorita a acneei.