Sfaturi pentru un zambet stralucitor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6313

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu doar ridurile, cearcanele sau alte afectiuni ale tenului care isi fac aparitia odata cu trecerea timpului se reflecta in infatisarea femeilor. Dintii isi schimba si ei aspectul dupa o anumita varsta sau datorita unor factori externi, lasandu-si amprenta printr-un zambet mai mult sau mai putin stralucitor si printr-o respiratie proaspata sau urat mirositoare. Cu siguranta dintii albi intineresc si intaresc respectul fara de propria persoana.

In schimb, dintii galbeni imprima ideea de imbatranire si neingrijire. Daca vrei sa stai departe de aceste efecte negative urmeaza cu constiinciozitate aceste sfaturi:

1. Control stomatologic periodic

Fie ca ai probleme sau nu, controlul stomatologic o data la sase luni este o conditie de baza. In ideea de a avea un zambet stralucitor, completeaza vizita cu un detartraj.

2. Albirea naturala a dintilor

Acasa sau la stomatolog, albirea dintilor trebuie sa te preocupe in mod special. Se comercializeaza nenumarate produsele profesionale de albit dintii. Insa exista si metode naturale pentru acest tip de ingrijire, care s-au dovedit extrem de eficiente. Zeama de lamaie si bicarbonatul de sodiu sunt doi produsi clasici, ieftini si eficienti pentru combaterea dintilor ingalbeniti. Cum sa procedezi? Pur si simplu periaza-ti dintii cu zeama de lamaie sau bicarbonat de sodiu in locul pastei de dinti obisnuite.

3. Combaterea gingiilor inflamate

Cu ajutorul apei de gura, gingiile inflamate nu-si vor mai gasi locul la tine in gura. Alege o formula pe baza de clorhexidina pentru ca efectul sa fie maxim.

4. Ingrijirea zonei interdentare

Din pacate zonele interdentare sunt adeseori ignorate. Insa aici se stocheaza destule reziduri ce pot provoca carii sau ingalbeniri ale dintilor. Solutia in acest caz este ata dentara si a periutele de dinti special concepute pentru a patrunde si in aceste zone, mai putin accesibile.

5. Adoptarea trucurilor estetice

Rujurile in culori puternice creeaza un efect de albire a dintilor, deci foloseste cu incredere acest truc. Texturi glossy sunt cele mai potrivite in acest sens.

6. Albirea profesionala

Acasa la tine sau la un cabinet specializat, albirea profesionala iti va definitiva scopul de a avea un zambet stralucitor. Pentru prima varianta poti alege benzi, gutiere sau gel. Procedura necesita o durata de cateva ore pe zi sau toata noptea, este usor de realizat. In 3-4 saptamani apar si rezultalele, destul de greu dar sigur. In cazul in care optezi pentru un cabinet stomatologic, intereseaza-te despre noua tehnica de albire cu laser.

7. Remedierea dintilor strambi sau deformati

Forma dintilor nu este intotdeauna cea dorita. Destule persoane se confrunta cu dinti strambi sau deformati. Prin intermediul unui aparat dentar sau prin sculptarea dintilor, se rezolva insa si aceasta problema de natura estetica. Procedeele de indreptare a dintilor sunt mai multe la numar, deci ai de unde alege. Daca nu consideri strungareata un avantaj, se poate remedia si acest lucru. Medicul stomatolog stie mai multe.

In ce priveste aparatele dentare de care multa lume se fereste datorita aspectului inestetic afla ca au aparut:

- aparatele dentare linguale – ce presupun atasarea bracket-urilor pe suprafata interioara a dintilor, unde nu sunt vizibile.
- aparatele dentare transparente.