Masti si tratamente naturale pentru par

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4574

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu precadere in anotimpul rece, parul nostru necesita ingrijiri speciale. Cauze precum frigul, vantul, trecerea de la frig la caldura conduc la degradarea firului de par. Tocmai de aceea iti va prinde foarte bine sa iei cunostiinta de cateva masti si tratamente naturale pentru par.

Masca pentru par cu miere si lamaie

Mod de preparare: amesteca o lingura de miere cu sucul de la o lamaie si o lingurita de apa. Aplica masca obtinuta pe par si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Poti alege si varianta este cu miere si lapte sau smantana. Dupa ce amesteci doua linguri de miere cu doua linguri de smantana sau lapte, intinde pasta rezultata pe par si las-o sa actioneze tot 10 minute dupa care clateste bine cu apa calduta.

Balsam cu miere

Un balsam de par potrivit iti va intregi eforturile de a avea un par matasos si sanatos. Cea mai buna alegere este un balsam natural preparat chiar de tine.

Ingrediente:
- o jumatate de cana de miere
- o jumatate de lingura de ulei de masline

Dupa aplicare se lasa sa actioneze timp de 30 de minute dupa care se clateste bine cu apa calduta.

Tratament de par cu rozmarin

Fierbe 500 ml de apa si adauga 50 g de frunze de rozmarin. Las-o acoperita 30 de minute dupa care strecoara frunzele. Clateste-ti parul cu aceasta compozitie si matreata nu iti va mai da batai de cap. In plus, vei stimula cresterea parului si vei reusi astfel sa-i conferi un plus de volum.

Tratament de par cu ulei de masline si rozmarin

Tot ce trebuie sa faci e sa amesteci 50 ml de ulei de masline cu o lingurita de ulei esential de rozmarin si sa aplica amestecul obtinut pe par. E de preferat sa insisti spre varfuri, deoarece ele sunt mai expuse deteriorarii. Infasoara-ti parul intr-un prosop si asteapta sa actioneze timp de o ora, dupa care clateste bine si spala-ti parul cu samponul adecvat.