Masti exfoliante naturale

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4703

Voteaza & Distribuie

Descriere

Timpul pana la vacanta se scurge extrem de repede si vrei ca trupul tau sa arate impecabil? Nu intra in panica! Prepara-ti singura aceste exfoliante naturale, sunt rentabile si au rezultate remarcabile.

Pentru o baza eficienta de exfoliere poti recurge la zahar brun, sare nerafinat sau cafea.

1. Masca exfolianta pentru maini

Datorita ovazului si sucului de lamaie mainile tale vor dobandi catifelare si prospetime, vor fi maxim hidratate iar pigmentarea lor va fi mult mai omogena.

Ingrediente:
- 3 linguri de ovaz
- 3 linguri de suc de lamaie
- 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare: Se adauga ovazul intr-un bol, se pun 2-3 linguri de apa si se amesteca bine, dupa care se adauga sucul de lamaie si uleiul. Se aplica pe maini si se maseaza energic. Dupa necesitate se mai adauga o jumatate de lingura de ulei. La final se clateste cu apa calduta.

2. Masca exfolianta pentru picioare

Datorita zaharului brun, acest exfoliant natural este ideal pentru indepartarea celulelor moarte de pe picioarele tale. In urma aplicarii mastii pielea ta va straluci si va capata catifelare.

Ingrediente:
- 1/2 ceasca de zahar brun
- 120 ml ulei de migdale
- 3 picaturi de ulei de mandarine
- 2 picaturi de ulei de patchouli
- 2 picaturi de ulei de lavanda

Mod de preparare: Adauga toate ingredientele intr-un bol si amenteca-le bine. Daca e necesar, mai poti adauga ulei de migdale. Asigura-te ca amestecul a capatat textura potrivita si aplica-l pe picioare. Maseaza energic si ai grija sa inlaturi toate impuritatile. La final indeparteaza masca cu apa calduta.

3. Masca exfolianta pentru orice zona a corpului

Zaharul brun este o alegere potrivita si pentru exfolierea altor zone ale trupului tau. Poti cugeta asupra coatelelor sau spatelui, pentru a te bucura de un bronz uniform si pentru a conferi prospetime pielii tale.

Ingrediente:
- 1/2 ceasca de zahar brun
- 120 ml ulei de migdale
- 1 picatura de ulei de lamaie
- 3 picaturi de ulei de bergamota
- 1 picatura de ulei de busuioc

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele cand cand se obtine o pasta omogena si se insista prin masaj asupra zonei dorite, dupa care se clateste cu apa calduta. E necesar ca inainte de a-ti prepara si aplica exfoliantele sa te asiguri ca nu esti alergica la nici unul dintre ingredietele amintite. Ar fi indicat sa tii cont si de alimente potrivite pentru regenerarea pielii. Astfel efectele vor fi maxime.