Ziua Automobilistilor Romani

Ziua Automobilistilor Romani

Detalii

CategoriiSport
TaguriFord
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3157

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se pare ca primavara soferii sunt sarbatoriti. Ziua Automobilistului Roman se sarbatoreste pe 5 aprilie. Tot astazi, Automobil Clubul Roman sarbatoreste 107 ani si e inclus in primele 10 cluburi auto care au fost infiintate in Europa. In acelasi timp, Ziua Automobilistilor Militari s-a sarbatorit in aceeasi zi cu celebrarea martisorului si venirea primaverii.


Romania este una din primele tari care au introdus, inainte de sfarsitul veacului al XIX-lea, automobilele in circulatie. Primul automobil care a aparut in Romania in Martie 1989 se numea trasura-mobil si a fost adus in capitala de Dr. Thomas Tomescu. Acesta l-a achizitionat de la prima expozitie de automobile care a fost la Londra, in 1896.
Ford Model T


Ford Model TTotodata, Romania este a sasea tara din lume care a inceput sa organizeze curse de automobile. In 1904, la inceput, se aflau in tara noastra 51 de automobile, iar tot romanii sunt cei care au inaugurat si turismul international.


Se stie ca la un moment dat, automobilul a inceput sa aiba aceeasi valoare precum un telefon mobil, ziar sau chiar frigider. Acest lucru s-a intamplat cand s-a lasant pe piata, in octombrie 1908, Ford-ul Model T. Lansarea respectiva a reprezentat momentul in care automobilele au incetat sa mai fie considerate o excentricitate, ci doar un bun util, un element cotidian.


Sarbatoarea aceasta a soferilor, profesionala de altfel, se mai intalneste si sub numele de Ziua automobilistilor si a drumarului, astfel, sunt sabatoriti astazi si cei care se ocupa de administrarea drumurilor, care se asigura ca soferii au parte un mediu cat de cat potrivit.


Tot astazi, se organizeaza in tara diverse competitii cu autovehicule cat si activitati de educare rutiera. Pentru cei mai norocosi, unele firme auto din tara voi oferi clientilor promotii speciale sau reduceri.