Whisky japonez - de ce este o bautura atat de indragita de barbati?

Detalii

CategoriiRegional
TaguriJaponia
Ultima actualizareMarti 5 aprilie 2022
Vizualizari549

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi poate crezi ca este o bautura relativ noua, afla ca istoria whisky-ului din Tara Soarelui Rasare e aproape la fel de veche ca a tariei scotiene. Japonia a inceput sa produca propriul whisky in anul 1870, insa productia nu a fost luata in serios pana la inceputul anilor ’20.

De-a lungul anilor, bautura a avut suisuri si coborasuri, dar astazi se bucura de notorietate si cerere mare din partea populatiei. Aceasta face parte din categoria bauturilor deosebite, fine si exclusiviste. Cu toate acestea, ea poate fi foarte accesibila tuturor, in magazine online precum BeiCeVrei, unde gasesti whisky japonez pentru toate buzunarele si gusturile.

Bautura japoneza este considerata a fi printre cele mai fine tipuri consumate, deoarece este mult mai rafinata decat cea americana sau cea europeana. Japonezii sunt recunoscuti la nivel global pentru atentia sporita la detalii in orice lucru. Din acest motiv, un whisky japonez are calitati unice in felul sau, de la modelul sticlelor la gustul care abunda in note fructate, de cereale, vanilie si de malt de orz.

Cu toate ca pretul sau este ridicat, iubitorii bauturii alcoolice nu inceteaza sa indrageasca acest tip de tarie, datorita calitatii ingredientelor si maturarii ireprosabile. La pachet cu aceste elemente, dar si cu preturile de import din Japonia in Romania, vine si un cost ridicat al bauturii. Degustatorii de produse rafinate pun intotdeauna mai presus gustul si unicitatea decat pretul.

Cum se produce un whisky japonez?

Cu toate ca metodele de productie preiau elemente scotiene, cum ar fi folosirea maltului de orz importat, care este aromat in mare parte cu turba, exista cateva elemente care fac diferenta. Unul dintre ele ar fi climatul din Japonia, care sufera diferente mari de temperatura, iar bauturile se matureaza mai rapid. In plus, in incercarea de a atinge perfectiunea gustului, maestrii japonezi modifica mereu reteta. Distileriile experimenteaza diverse inovatii in procesul de productie, precum utilizarea diferitelor tipuri de drojdie pe parcursul fermentarii. Aceste lucruri duc la o gama vasta de gusturi, arome si aspecte distincte.

Beneficii ale consumului de whisky japonez

Acesta iti ofera, prin savoarea sa desavarsita, o experienta aparte. Oamenii alearga dupa experiente, vor sa se simta bine, sa faca lucruri noi, inedite. Astfel de sentimente iti ofera fiecare inghititura din aceasta bautura, prin aromele si mirosurile sale. Savurat singur sau cu prietenii, whisky-ul din Japonia te face sa astepti cu nerabdare urmatoarea ocazie cand ii vei putea simti deliciul.

De asemenea, daca nu este consumat in exces, el poate aduce numeroase beneficii organismului. Astfel, bautura japoneza poate trata raceala, te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, pentru ca are un continut scazut de carbohidrati si s-a dovedit chiar ca iti creste energia si scade dorinta de a consuma zahar. In plus, consumata cu moderatie, ea poate preveni accidentul vascular cerebral si poate fi utilizata ca digestiv dupa o masa grea. Iar dupa o zi grea de munca, din cand in cand, poti bea un pahar de tarie japoneza, care iti va oferi momente de liniste si de relaxare.

Lasa-te condus de experientele inedite pe care un whisky japonez ti le ofera si comanda bautura care sa iti bucure simturile!