Care sunt cel mai frecvent recomandate tipuri de ecografii?

Care sunt cel mai frecvent recomandate tipuri de ecografii?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriecograf, Ecografie
Ultima actualizareJoi 21 octombrie 2021
Vizualizari113

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ecografia este o investigație imagistică prin care se pot vizualiza mai multe structuri anatomice. Cu ajutorul ecografiilor, pot fi depistate diferite afecțiuni și cauzele acestora. Dispozitivul medical utilizat pentru efectuarea acestor investigații este aparatul ecograf, al cărui principiu de funcționare implică o metodă de evaluare noninvazivă și rapidă.

Med Tehnica a inclus in oferta sa ecografe de ultimă generație

Med Tehnica este o companie specializată în comercializarea de echipamente medicale, în categoria dedicată aparaturii medicale și accesoriilor oferind o gamă largă de ecografe Philips – unul dintre brandurile care mizează pe modernitatea și performanța sistemelor de ecografie.

Pe lângă sistemele de ecograf, în magazinul online Med-Tehnica.ro sunt disponibile și ecografe portabile. Aceste aparate compacte integrează funcții moderne și permit o investigație rapidă, fiind de obicei potrivite pentru dotarea ambulanțelor, dar și a cabinetelor medicale. Dispozitivul este ușor de transportat și asigură obținerea unor imagini clare.

Din această categorie, poate fi menționat ecograful ultraportabil Philips Lumify. Pe lângă mobilitatea și flexibilitatea aparatului propriu-zis, acesta dispune de o funcție inteligentă care permite conectarea la telefon sau tabletă și obținerea imaginilor direct pe gadget-ul conectat prin intermediul unui cablu de conectare inclus în pachet.

Tipuri de ecografii – care sunt cel mai frecvent recomandate de specialiști?

În vederea diagnosticării unui spectru larg de afecțiuni, ecografiile sunt realizate numai la recomandarea medicului. În spitale, clinici, cabinete medicale se pot face mai multe tipuri de ecografii, însă în următoarele rânduri vor fi prezentate ecografiile cel mai des recomandate de specialiști:

  • ecografie abdominală: examinarea organelor interne din zona abdominală superioară sau inferioară (ficat, rinichi, vezică biliară, overe, vezică urinară etc.). În principiu, ecografia abdominală este utilă în diagnosticarea unor afecțiuni ale sistemului digestiv. Oferta Med Tehnica include ecografe care utilizează tehnologii de ultimă generație pentru obținerea unor imagini mai mult decât elocvente, imagistica cu ultrasunete integrând specificații care permit o performanță superioară;
  • ecografia Doppler: nu este invazivă și nu radiază, fiind utilizată pentru investigarea vaselor de sânge. Cu această ecografie se pot identifica acumulări de grăsime pe pereții vaselor de sânge, fiind recomandată persoanelor care prezintă simptome ce pot indica existența unei problemele la nivelul vaselor de sânge (furnicături, amorțeli etc.) O performanță excelentă în cazul acestui tip de investigație poate fi obținută cu ecograful Philips Affiniti 30 din oferta Med Tehnica, datorită imagisticii specifice pentru țesuturi cu care este dotat acest aparat;
  • ecografie cardiacă: examinarea noninvazivă a inimii și a vaselor de sânge de la nivelul acesteia. Ecografia cardiacă sau ecocardiografia este recomandată persoanelor care au simptome ale unei afecțiuni cardiace sau persoanelor care au suferit un infarct. Se înscrie în același registru cu ecografia Doppler, aparținând ramurii de cardiologie. În magazinul Med-Tehnica.ro există o categorie dedicată ecografelor, care încorporeaza funcții de ultimă generație ce permit diagnosticarea rapidă a afecțiunilor cardiovasculare.
  • ecografie mamară: investigarea sânilor și depistarea eventualelor afecțiuni în cazul în care există noduli, scurgeri mamare sau modificări de structură. Această ecografie este recomandată persoanelor care au dureri sau care constată existența unor noduli la nivelul sânilor. Sondele din oferta Med Tehnica sunt indicate pentru acest tip de ecografie, pentru că au integrată funcția TSI pentru imagistica mamară.

Ecografiile ajută mult în procesul de diagnosticare, motiv pentru care ecografele de ultimă generație au un rol bine determinat în orice unitate medicală.