Care sunt cele mai folosite unelte de grădină

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriGradina, unelte
Ultima actualizareJoi 16 aprilie 2020
Vizualizari689

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre activitățile benefice și ușor de întreprins în ultima perioadă, mai ales din cauza contextului actual care impune o anumită distanțare socială, este grădinăritul. Nimeni nu poate contesta efectul pozitiv al unei zile petrecute în natură, mai ales acum, când temperaturile sunt mai prietenoase. Dar dacă tot te-ai hotărât să te apuci de vreun proiect prin curte, ce-ai spune să o faci cu uneltele potrivite? Vei constata că treaba se face aproape singură dacă folosești exact unealta care trebuie. Ca să nu pierzi ultravioletele de dimineață în timp ce faci teste, haide să aflăm care sunt cele mai folositoare unelte în propria grădină.

Cazma

Indispensabilă în orice curte, cazmaua este în special folosită pentru a săpa. Asemănătoare cu o lopată, dar cu o lamă mult mai scurtă, ea permite lucrul cu atenție, mult mai precis. Cazmaua este folosită îndeosebi pentru săpături adânci. Este recomandat să alegi o cazma cu un mâner suficient de lung pentru a nu vă solicita spatele în reprizele lungi de săpat, acesta trebuind să rămână mereu drept.

Sapa

Folosită în general pentru afânare, pregătirea solului și pentru săparea culturilor, sapa poate fi folosită cu succes și pentru îndepărtarea plantelor nedorite, grație ofertei largi în ce privește dimensiunea lamei, mai înguste sau mai late. În funcție de dimensiunea spațiului în care executați lucrarea, te poți orienta către o săpăligă, pentru spații mici, sau o sapă cu lamă lată pentru spațiile deschise. Intră pe Sculesimateriale.ro pentru a o alege pe cea potrivită pentru nevoile tale.

Grebla

Utilă atât vara cât și toamna, grebla este folosită la pregătirea solului, pentru plantarea răsadurilor și a semințelor, la îndepărtarea frunzelor și, în general, la curățenia grădinii. Este unealta ideală în caz că vrei să nivelezi solul sau să distribui îngrășământul uniform pe o anumită suprafață. Greblele sunt de mai multe tipuri. Ai la dispoziție grebla clasică de grădină sau cea în formă de evantai, destinată în general pentru strângerea frunzelor.

Foarfeca de grădină

Cunoscută și ca foarfeca de tăiat ramuri, este recomandată pentru ramuri de minimum 12 mm în diametru. Este folositoare pentru toaletarea copacilor, a gardului viu sau a altor arbuști ornamentali. Asigură-te că este foarte ascuțită pentru a nu rupe crenguțe.

Fierăstrăul

În cazul în care vorbim într-adevăr de o grădină în toată puterea cuvântului, nu o grădiniță de balcon, vei avea nevoie și de un fierăstrău. Foarfeca te va ajuta să tai ramurile mai mici, dar în cazul celor mai groase sau pentru pomii uscați, un fierăstrău de calitate va face diferența. Din fericire, gama este una variată, cu multe opțiuni în ce privește mărimea lamei, a mânerului și posibilitatea de a plia sau nu fierăstrăul.

Toporul


La fel ca mai sus, în cazul în care vorbim de o grădină mai măricică, vei avea nevoie și de un topor. Îl vei folosi pentru a tăia pomi, lemne sau la ascuțirea picheților (țăruși) din lemn. Când iei în calcul bugetul pentru un topor, gândește-te în principal la fiabilitate, cât de ușor este de folosit, cât cântărește și, nu în ultimul rând, la materialul din care este confecționat. În ce privește mânerul, te sfătuim să optezi pentru unul confecționat dintr-un lemn de esență tare precum frasin, stejar sau fag. Pentru durabilitate, recomandăm vopsirea sau lăcuirea lui.

Nu uita că activitatea în grădină se presupune că este un proces relaxant, așa că merită să investești în unelte de calitate pentru a-ți face viața mai ușoară.

Sursa foto: pexels.com/photo/person-digging-on-soil-using-garden-shovel-1301856/