Împrumuturile online în Moldova, la început sau la final?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguriimprumut financiar, Moldova, Republica Moldova
Ultima actualizareLuni 29 octombrie 2018
Vizualizari952

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunt creditele online soluția ideală pentru o piață de creditare bancară din ce în ce mai limitată? Află răspunsul din acest articol. Anul 2017 s-a remarcat printr-o volatilitate ridicată a pieței de creditare bancară, în condițiile în care întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o situație delicată la nivel de credite neperformante. Italia Franța și Spania sunt liderii incontestabili ai topului întocmit de către reprezentanții autorităților fiscale UE, fiecare figurând cu credite neperformante care depășesc suma de 130 miliarde euro. De departe, Italia este cea mai afectată de această situație, dat fiind faptul că valoarea acestor credite este de aproximativ 224 miliarde euro.

Republica Moldova a raportat și ea situație creditelor neperformante pentru anul trecut, valoarea acestora fiind de circa 6 miliarde euro. În condițiile în care nivelul dobânzilor la creditele nebancare tinde să fie limitat la o anumită valoare, așa cum se întâmplă și în România, pentru a se evita astfel de situații (care generează riscuri pentru ambele părți, atât creditor, cât și debitor), oare mai reprezintă împrumuturile online o soluție pentru cei care au nevoie de bani cu împrumut?

Creditele online – alternativa simplificată de a obține bani împrumut!

Situația băncilor din Republica Moldova și limitările acestora față de cei cu venituri mici creează un climat propice dezvoltării companiilor nebancare. Acestea oferă alternative financiare avantajoase (în special atunci când ai nevoie de un credit iute), chiar dacă valoarea dobânzii nu este comparabilă cu cea oferită de către bănci.

În plus, împrumuturile online înseamnă:

  • Posibilitatea de a obține bani împrumut mult mai rapid decât în cazul băncilor (timpul de așteptare este redus la maxim, majoritatea acestor credite fiind acordate în 20-30 de minute, în funcție de creditor);
  • valoare crescută a limitei superioare de creditare – sumele care pot fi obținute au început să crească, ceea ce înseamnă că instituțiile nebancare manifestă o disponibilitate financiară mai ridicată față de nevoile clienților;
  • Posibilitatea de a obține primul credit fără să plătești dobândă – băncile nu le oferă clienților lor astfel de facilități, ceea ce constituie un punct în plus pentru a opta pentru un împrumut de la o companie ifn. Iar faptul că valoarea sumei împrumutate și pentru care nu trebuie să plătești dobândă este destul de ridicată în cazul anumitor creditor nebancari, face ca împrumuturile online să reprezinte o soluție avantajoasă pentru nevoile personale.
  • Disponibilitate pe întreg cuprinsul Moldovei – fiind online, vei putea aplica de oriunde din Moldova, singura etapă mai complexă fiind de a semna actul final de împrumut, la una dintre cele mai apropiate sucursale ale creditorului. Banii îți sunt virați pe card, în cont sau în numerar, în cazul ultimei variante, disponibilitatea fiind atât la oficiile poștale, cât și la anumite sucursale de banca.

Ceea ce se poate spune despre piața de creditare de tip nebancar din Republica Moldova este că la începutul anului 2018, creșterea a fost de peste 6 procente (au fost acordate credite cumulate în valoare de 4, 88 miliarde lei numai în primul trimestru al anului acesta). Multe dintre companiile IFN au raportat profit, ceea ce înseamnă că în Republica Moldova, împrumuturile online constituie o soluție pentru un număr din ce în ce mai mare de cetățeni.