Transport record de feline din Romania in Africa de Sud

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBrașov, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3610

Voteaza & Distribuie

Descriere

Transport record de feline din Romania in Africa de Sud 11 feline din Romania vor fi transferate in rezervatia Lionsrock, pe care fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN o detine in Africa de Sud.


Bucuresti, 04.06.2008. Zece lei si un tigru vor fi transferati din gradinile zoologice din Romania in rezervatia Lionsrock, Africa de Sud, de catre fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN, in cadrul celui mai mare transport de feline efectuat in Romania pana in prezent.

Astazi, cele 11 feline vor fi transportate pe cale rutiera catre Frankfurt (nicio cursa aeriana din Romania neputind indeplini toate conditiile necesare trasportului custilor), de unde vor fi imbarcate intr-o cursa directa inspre Johannesburg.
Punctul final al calatoriei este rezervatia LIONSROCK pe care VIER PFOTEN o detine in Africa de Sud.

In prealabil felinele preluate din cadrul gradinilor zoologice din Braila, Brasov si Hunedoara, au fost supuse unui control medical amanuntit, incluzand verificarea starii de sanatate, vaccinarea si introducerea de microcipuri de identificare.

Pe durata transportului acestea vor fi insotite de o echipa de specialisti si medici a fundatiei VIER PFOTEN.

Actiunea face parte cadrul unui proiect mai amplu desfasurat de VIER PFOTEN impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu scopul de a oferi solutii pentru imbunatatirea conditiilor din gradinile zoologice din Romania si reamenajarea lor conform cerintelor directivelor UE. Acesta a fost demarat la inceputul anului 2007 prin semanarea a doua acorduri de colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu si cuprinde programe de control al reproducerii animalelor, un plan de relocare a animalelor din gradinile zoologice neautorizate sau fara posibilitati de reamenajare si autorizare, precum si organizarea de workshopuri de pregatire pentru specialistii si personalul de ingrijire din gradinile zoologice.

Primul transport de feline catre LIONSROCK a fost efectuat de catre VIER PFOEN anul trecut, cand doi lei de la gradina zoologica din Brasov au fost transferati in rezervatie.

Primul training destinat managerilor, veterinarilor si personalului de ingrijire din gradinile zoologice din Romania a fost organizat de VIER PFOTEN in septembrie 2007, in colaborare cu gradina zoologica Schoenbrunn din Viena, Austria si Federatia Gradinilor Zoologice din Romania.

Principalele teme abordate pe durata celor doua zile au fost structurate in doua parti: una informativa cu notiuni si norme despre scopul, organizarea si functionarea unei gradini zoologice moderne si o parte practica de lucru interactiv, referitoare la activitatea si intretinerea zilnica a animalelor intr-o gradina zoologica moderna.

Despre feline

9 pui de leu de la gradina zoologica Braila

Varsta: 5 luni (3 pui), 10 luni (3 pui) si 14 luni (3 pui)

Pui de leu rezultati din lipsa unui program coerent de gestionare a reproducerii animalelor in gradinile zoologice.

Probleme: malnutritie

1 leu adult: "Jazz" de la gradina zoologica Brasov

Varsta: 7 ani

Leu salvat de VIER PFOTEN din captivitate privata (de la un fotograf ambulant) si gazduit pana in prezent de gradina zoologica Brasov.

1 pui tigru: "Aline", Zoo Hunedoara

Varsta: 11 luni

Pui rezultat din lipsa unui program coerent de gestionare a reproducerii animalelor in gradinile zoologice.
A fost aleasa pentru a fi transportata in Africa de Sud, deoarece, specialistii rezervatiei cautau o femela pentru tigrul Koda.

Despre Lionsrock

Amenajarea rezervatiei Lionsrock a fost inceputa la 1 februarie 2007 de catre VIER PFOTEN, ca o noua casa pentru felinele mari provenite din captivitate.

Situata in Africa de Sud (300 km de Johannesburg), rezervatia se intinde pe 1242 ha si este construita dupa cele mai moderne standarde astfel incat felinele sa aiba posibilitatea sa traiasca conform necesitatilor fiziologice ale speciei, sub permanenta supraveghere a unei echipe VIER PFOTEN si evaluarea periodica a unei echipe de medici veterinari.

Pana in prezent rezervatia adaposteste 25 de lei, un tigru bengalez, doi leoparzi si alte specii de animale salbatice specifice regiunii.

Toate animalele din rezervatie sunt sterilizate avand in vedere ca LIONSROCK nu incurajeaza reproducerea animalelor salvate.

Mai multe informatii: www.lionsrock.org

Despre VIER PFOTEN in Romania:

VIER PFOTEN Romania, membra a Vier Pfoten International, a fost infiintata in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte VIER PFOTEN Romania se afla: "Caini pentru oameni", Copiii invata sa protejeze
animalele, Proiectul destinat reabilitarii gradinilor zoologice, infiintarea si logistica pentru clinica mobila din Romania si campania "Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?"

Despre VIER PFOTEN in lume:

VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria si Africa de Sud, dar care isi desfasoara activitatea oriunde animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN lupta pentru respectul fata de toate formele de viata si pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.