Transport record de feline din Romania in Africa de Sud

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBrasov, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3776

Voteaza & Distribuie

Descriere

Transport record de feline din Romania in Africa de Sud 11 feline din Romania vor fi transferate in rezervatia Lionsrock, pe care fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN o detine in Africa de Sud.

Bucuresti, 04.06.2008. Zece lei si un tigru vor fi transferati din gradinile zoologice din Romania in rezervatia Lionsrock, Africa de Sud, de catre fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN, in cadrul celui mai mare transport de feline efectuat in Romania pana in prezent. Astazi, cele 11 feline vor fi transportate pe cale rutiera catre Frankfurt (nicio cursa aeriana din Romania neputind indeplini toate conditiile necesare trasportului custilor), de unde vor fi imbarcate intr-o cursa directa inspre Johannesburg.

Punctul final al calatoriei este rezervatia LIONSROCK pe care VIER PFOTEN o detine in Africa de Sud. In prealabil felinele preluate din cadrul gradinilor zoologice din Braila, Brasov si Hunedoara, au fost supuse unui control medical amanuntit, incluzand verificarea starii de sanatate, vaccinarea si introducerea de microcipuri de identificare. Pe durata transportului acestea vor fi insotite de o echipa de specialisti si medici a fundatiei VIER PFOTEN.

Actiunea face parte cadrul unui proiect mai amplu desfasurat de VIER PFOTEN impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu scopul de a oferi solutii pentru imbunatatirea conditiilor din gradinile zoologice din Romania si reamenajarea lor conform cerintelor directivelor UE. Acesta a fost demarat la inceputul anului 2007 prin semanarea a doua acorduri de colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu si cuprinde programe de control al reproducerii animalelor, un plan de relocare a animalelor din gradinile zoologice neautorizate sau fara posibilitati de reamenajare si autorizare, precum si organizarea de workshopuri de pregatire pentru specialistii si personalul de ingrijire din gradinile zoologice.

Primul transport de feline catre LIONSROCK a fost efectuat de catre VIER PFOEN anul trecut, cand doi lei de la gradina zoologica din Brasov au fost transferati in rezervatie. Primul training destinat managerilor, veterinarilor si personalului de ingrijire din gradinile zoologice din Romania a fost organizat de VIER PFOTEN in septembrie 2007, in colaborare cu gradina zoologica Schoenbrunn din Viena, Austria si Federatia Gradinilor Zoologice din Romania.

Principalele teme abordate pe durata celor doua zile au fost structurate in doua parti: una informativa cu notiuni si norme despre scopul, organizarea si functionarea unei gradini zoologice moderne si o parte practica de lucru interactiv, referitoare la activitatea si intretinerea zilnica a animalelor intr-o gradina zoologica moderna.