Tot ce trebuie să știi despre piața locurilor de muncă în București

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriBucuresti, job, Locuri de munca
Ultima actualizareMarti 19 ianuarie 2021
Vizualizari285

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucureștiul este orașul din România care indiferent de sezon nu doarme. Fiind capitala țării, orașul oferă câte ceva pentru toată lumea. Iar atunci când vine de locuri de muncă în București, există ceva pentru toată lumea. Indiferent de experiența de muncă sau domeniul în care activezi, îți poți găsi un job foarte ușor. De la posturi în administrația publică centrală, la companii private de renume, în București există un loc pentru toată lumea, deoarece este cea mai mare piață a locurilor de muncă din țară.

Marile companii au sediul în București

Toate marile companii care activează pe piața din România îți au sediul în București, ceea ce înseamnă că au și angajați. De la marile lanțuri de magazine la OMV, Amazon și Microsoft, cu toții au birouri în Capitală. Dar nu mai domeniul IT este reprezentat, ci toate ramurile industriilor principale. În total, în București sunt înregistrate 404.058 de firme, 18,91% din totalul agenților economici din România. Astfel, piața locurilor de muncă din București, deși competitivă, este ofertantă, pentru toate domeniile de activitate. Mai mult, fiind oraș universitar, categoriile ocupaționale sunt foarte diferite, de la locuri de muncă sezoniere, la posturi part-time și full-time de lungă durată.

Bucureștiul, cel mai bun oraș pentru bugetari

Dacă vrei să lucrezi în aparatul de stat, atunci Bucureștiul este orașul în care ar trebui să te muți. Pe lângă administrația publică locală care este destul de stufoasă, având în vedere că orașul este împărțit în șase sectoare diferite cu propriile aparate publice, Capitala este centrul administrației publice naționale. Astfel, dacă vrei să îți găsești un loc de muncă la stat, acesta este orașul care îți oferă cele mai multe oportunități. Pe lângă ministere, aici găsești toate marile companii de stat din țară, deci în funcție de domeniul în acre activezi, poți să găsești un job în București la stat.

Capitala, orașul oportunităților

Bucureștiul nu doarme niciodată. Ceea ce înseamnă că orașul este adaptat la toate nevoile locuitorilor. Cu alte cuvinte, poți să găsești un loc de muncă în București, indiferent care sunt nevoile tale. Nu poți să te trezești dimineața devreme? Poți lucra pe timp de noapte, deoarece majoritatea companiilor oferă această posibilitate. Mai vrei un loc de muncă? Oferta de job-uri part-time este destul de stufoasă. Vrei să încerci să îți schimbi cariera? Poți oricând să începi un internship la o companie. Iar în cazul în care vrei să lucrezi pe cont propriu, există multe hub-uri pentru freelanceri, unde poți întâlni oameni ca tine. Astfel, dacă te obișnuiești cu ritmul alert de viață al orașului, îți va fi ușor să îți câștigi existența.

Bucureștiul dă startul economiei

Bucureștiul este un oraș pentru toate buzunarele. Însă, venitul net este cel mai mare din țară, el ajungând în 2020 la 4.212 lei. De asemenea, tot în acest oraș își au sediul cele mai de succes start-up-uri, el fiind un spațiu propice inovației. Micile afaceri, în special online, au ca punct de plecare tot Capitala țării. Poți spune, astfel, că Bucureștiul este orașul care dă startul economiei. Astfel, dacă vrei să pui bazele propriei afaceri, acesta este orașul care te va pune în mișcare.

Diversitatea, cuvântul caracterizează Capitala


Nu numai din punct de vedere economic Bucureștiul este ofertant, ci și din punct de vedere al vieții de zi cu zi. Viața culturală este activă, indiferent de sezon. Concerte, festivaluri, târguri de cărți și evenimente culturale au loc aproape în fiecare weekend. Barurile și cluburile sunt deschise și pline în fiecare zi a săptămânii. Expoziții și târguri poți găsi tot la fiecare final de săptămână la Romexpo. Aici poți găsi tot ce îți dorești, indiferent de vârstă, gusturi și hobby-uri.

București este orașul unde ți se oferă toate oportunitățile să faci performanță în domeniul în care activezi. Poți găsi pe siteul MyNextJob.ro joburi și angajări în București oricând, indiferent de domeniu. Mai mult, site-ul îți pune la dispoziție toate instrumentele de care ai nevoie, precum traducerea CV-ului în engleză, pentru a-ți găsi un loc de muncă rapid. Astfel, dacă vrei să îți găsești de muncă în orașul tuturor oportunităților poți să o faci cu ușurință. Trebuie doar să vrei să muncești și să te adaptezi la stilul de viață agitat pe care metropola îl dictează.