Cum sa decorezi în stil scandinav o sufragerie

Cum sa decorezi în stil scandinav o sufragerie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, design de interior
Ultima actualizareVineri 20 mai 2022
Vizualizari139

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stilul scandinav a devenit tot mai popular în ultimul timp. Minimalist și funcțional, acest stil este ideal pentru orice cameră. Utilizarea elementelor naturale îi dau oricărei sufragerii decorate în stil scandinav un aer elegant și primitor. Să vedem deci ce elemente trebuie să adaugi pentru a avea o sufragerie scandinavă.

Probabil că nu multă lume are această opțiune la îndemână, însă dacă ai posibilitatea, adaugă așa-numitele sky lights, și anume ferestre în tavan. Lumina va intra în sufragerie într-un mod spectaculos și va face ca spațiul să fie mult mai aproape ne natură. Pe peretele care nu are uși sau geamuri, așază o galerie cu printuri. Ramele acestora ar trebui să fie de aceeași culoare, dar dimensiunile pot să difere. Te poți juca cu diferitele rame pentru a crea un ansamblu unic.

Modele și culori pe care le poți utiliza

Poți fii creativ și pe poți juca puțin cu modelele. Mai specific, nu trebuie să îți fie frică să alegi o canapea în carouri și un covor cu buline. O sufragerie scandinavă presupune doar obiecte de mobilier în culori subtile, așa că te poți juca cu modelele fără teamă. Dacă însă îți plac culorile, poți să adaugi elemente de culoare galbenă sau violet. Acestea vor înviora spațiul cu siguranță. Poți alege fie perne, fie un covor, fie chiar draperiile pentru a colora încăperea. Nu trebuie să uiți că o sufragerie albă este o alegere foarte elegantă, dar dacă ai copii ar trebui să te gândești de două ori. Pe lângă alb, negru și galben sau violet, poți folosi și culori pastel. Indrazneste sa folosesti vopsea decorativa Giorgio Graesan, deoarece vei da peretilor un aspet foarte elegant.

Elemente de decor care oferă un aer scandinav sufrageriei

Lustrele reprezintă de asemenea elemente de decor dar și funcționale foarte importante. Cele în stil cușcă sunt recomandate dacă dorești să îi dai sufrageriei un aer scandinav. Lemnul și cărămida sunt esențiale într-o astfel de sufragerie, însă pielea și blana reprezintă și ele elemente excelente pentru decorarea unei sufragerii în stil scandinav. Din fericire există o mulțime de variante ecologice de piele și blană. Chiar dacă sunt confecționate din materiale sintetice, asta nu înseamnă că nu pot fi folosite pentru a decora o sufragerie în stil scandinav.

Pentru pardoseală, lemnul este cea mai potrivită alegere. Poți achiziționa o pardoseală nouă, iar dacă ai deja una care și-a pierdut aspectul, nu ezita să ii oferi o a doua șansă și să o renovezi. Poți să apelezi la o echipă de profesioniști sau poți chiar tu să le vopsești, inclusiv în alb. Mobila aleasă trebuie să aibă linii cât mai simple.

Canapeaua poate fi folosită și pentru a diviza diferitele zone din încăpere, mai ales în apartamentele sau casele construite ca un open space, unde zona de luat masa și sufrageria sunt în aceeași încăpere. Poți achiziționa rafturi, pe care le poți folosi nu doar să depozitezi cărțile, dar și pentru a pune decorațiuni care vor personaliza camera.

Plantele sunt nelipsite dintr-o sufragerie scandinavă

Plantele de interior nu trebuie să lipsească dintr-o încăpere decorată în stil scandinav, deoarece una din caracteristicile unei astfel de încăperi este apropierea de natură. Poți să alegi unele în ghivece mai mari și să le așezi direct pe pardoseală, sau poți alege suporturi de flori, pe care să așezi mai multe plante de dimensiuni mai mici. Dacă ai suprafețe din lemn trebuie să le protejezi de umezeala pe care un ghiveci cu flori o poate lăsa.

Din fericire în magazinele de bricolaj vei găsi o mulțime de elemente dedicate acestui scop. Sau poti alege lichenii decorativi.

Sursa foto: evo-concept.eu