3 aspecte de care să ții cont când amenajezi un hol

3 aspecte de care să ții cont când amenajezi un hol

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, design de interior
Ultima actualizareLuni 30 mai 2022
Vizualizari109

Voteaza & Distribuie

Descriere

Holul este acel spațiu de dimensiuni relativ reduse, cu care iei prima oară contact după ce deschizi ușa locuinței tale. Deși poate ai tendința să nu-i oferi o prea mare importanță, e bine să știi că ceea ce vezi prima oară atunci când intri în casa ta te poate inspira pentru întreaga zi. Cum amenajezi un hol și care sunt elementele care n-ar trebui să lipsească?

Vom veni în ajutorul tău cu răspunsuri la aceste întrebări, care te vor ajuta să-ți faci o idee despre cum ar trebui să arate un hol. Iată 3 aspecte de care să ții cont atunci când îl amenajezi:

Dimensiunea holului

Spațiul pe care îl ai la dispoziție îți va ghida următorii pași spre obținerea rezultatului final. Acest prim criteriu se aplică în designul interior pentru toate încăperile, inclusiv pentru un hol. Dacă dimensiunile sunt reduse, atunci vei apela la piese de mobilier suspendat, precum rafturi și polițe prinse de perete. Dacă dispui de un hol îngust și lung, atunci va fi nevoie să creezi impresia de mărire vizuală. Cum faci acest lucru? Cu ajutorul oglinzilor.

Ține cont că holul trebuie să fie un loc în care să te poți desfășura la intrarea, respectiv ieșirea din casă. Așadar, evită să-l încarci prea mult și păstrează-l minimalist, mai ales dacă nu este foarte mare. Nu uita de rolul holului, el trebuie să fie amenajat astfel încât să fie util și să ai la îndemână obiecte necesare la plecare, precum încălțăminte, genți sau eșarfe.

Optează pentru obiecte de mobilier utile

Utilitatea trebuie să definească amenajarea holului tău. Din acest motiv, un corp în care să ții încălțămintea nu poate să lipsească. Există diverse modele de pantofare din care poți alege. astfel încât să se încadreze în spațiul pe care îl ai la dispoziție. De asemenea, trebuie să mai rămână și loc pentru a te putea desfășura în voie. Dacă holul este mic sau îngust, optează pentru un pantofar cu mai multe rafturi suprapuse.

Pe lângă încălțăminte, pe hol vor sta gecile și jachetele, așa că trebuie inclus și un cuier. Din nou, spațiul îți va dicta alegerea. Pentru holuri mici vor fi suficiente câteva agățători prinse în perete. Dacă ai loc mai mult, poți opta pentru un cuier care să aibă și spații de depozitare unde să ții poșete, umbrele sau alte accesorii. O oglindă este și ea pe lista obligatorie atunci când amenajezi un balcon. Ea poate fi inclusă în cuier sau lipită direct pe perete, pentru a economisi spațiu.

Decorează holul în ton cu restul locuinței

Cum trebuie să arate holul? La fel ca restul casei! Cel mai probabil ai stabilit un stil de design interior pentru locuința ta, clasic, vintage, cu accente romantice sau scandinave. Păstrează stilul și pentru intrarea în locuință, de la culoarea vopselei de pe pereți și până la obiectele de mobilier, toate trebuie să fie în ton cu restul încăperilor. Pont: Indiferent de stilul preferat de tine, păstrează holul minimalist și evită să-l aglomerezi cu prea multă mobilă sau accesorii. Limitează-te la cele de care crezi că ai neapărată nevoie, precum pantofarul, un cuier sau oglinda, mai ales dacă vorbim de un hol de dimensiuni mici.

După ce ai ales mobilierul, ai decis culoarea pereților și ai stabilit unde fi montat pantofarul, adaugă câteva mici accesorii holului tău. Optează pentru un tablou cu un mesaj sugestiv despre “Acasă”, fie el în limba română sau în engleză. De asemenea, pune un parfum de cameră care să te îmbie încă de la intrarea în căminul tău. Holul este prima încăpere cu care iei contact atunci când intri pe ușă, iar felul în care este amenajat și decorat îți poate servi drept inspirație.


Sursa foto: pexels.com/photo/empty-modern-apartment-room-and-corridor-6489085/