Top 5 obiecte de mobilier ce pot schimba instantaneu atmosfera unei camere

Top 5 obiecte de mobilier ce pot schimba instantaneu atmosfera unei camere

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriComoda, fotolii, mobila, scaune
Ultima actualizareVineri 11 septembrie 2020
Vizualizari495

Voteaza & Distribuie

Descriere

În această perioadă în care ai stat mai mult în casă, nu e exclus să-ți fi dorit să aduci unele elemente de noutate în locuința ta. Câteva modificări mici, fără investiții elaborate sau prea costisitoare și câteva piese de decor pe care le achiziționezi sau le înlocuiești pot schimba instantaneu aspectul unei camere. Fie că este vorba de living, dormitor sau bucătărie, îți prezentăm mai jos câteva elemente de mobilier care pot schimba, rapid și din câteva mișcări simple, aspectul unei camere.

Scaunele

Alege niște scaune noi, din material sau culori diferite față de cele inițiale, pentru masa din bucătărie sau din zona de dining. Nu te teme dacă ți se pare că nu se „potrivesc” perfect cu restul mobilierului sau chiar cu materialul mesei. Din contră, în revistele de design vei regăsi, într-o încăpere cu un aspect contemporan, piese din materiale, texturi și stiluri aparent diferite care, însă, se integrează perfect și creează un tot unitar. Faptul că accesorizezi această piesă clasică de mobilier cu una nouă poate fi oricând o alegere inspirată dacă ții cont de câteva aspecte de ordin estetic.

Pont: alege pentru noile tale scaune catifeaua, ratanul, pielea ecologică sau chiar plasticul transparent sau colorat, pentru un aspect fresh.

Un fotoliu în culori vibrante sau un puf decorativ


Într-o locuință modernă, scaunele din materiale sau texturi și culori vii pot constitui nota de prospețime pe care o dorești. Alege pentru camera de zi sau chiar dormitor un fotoliu masiv, dintr-o textură contrastantă cu restul mobilierului și într-o nuanță vie, care va înveseli atmosfera. Mai mult, un fotoliu puf decorativ poate fi pe placul copiilor și va atrage privirile musafirilor. Pe site-urile de specialitate găsești și fotolii pentru copii care se vor potrivi pentru cei mici în orice cameră.

O măsuță nouă de cafea

Masa de cafea este o piesă de mobilier care permite să te joci cu mai multe tipuri de design. Dacă vrei să delimitezi zona de conversație din living, alege o măsuță pătrată sau dreptunghiulară, din lemn sau sticlă, pe care să o așezi în fața canapelei. Dacă spațiul are o configurație dreptunghiulară alege o piesă mică, rotundă, amplasată în laterala acesteia. Pentru că aici te poți juca cu multe elemente de design, optează pentru felurite tipuri de măsuțe de cafea, pornind de la cele din sticlă, metal, lemn sau pal melaminat, și să alege-o pe cea care îți face cu ochiul. Cu siguranță va schimba aspectul camerei unde o amplasezi prin aspect, culoare sau textură.

Comoda TV


În orice cameră unde se află un televizor, comoda TV completează foarte bine zona de relaxare reprezentată de canapea și fotolii. Comoda poate fi în ton cu restul mobilierului din încăpere sau din alt tip de material, care să se integreze, estetic, în decor. O alegere îndrăzneață pe care o poți face dacă dorești să integrezi un alt tip de material sau de culoare este comoda galben-muștar sau gri-antracit. În mod cert va ieși în evidență. Dacă optezi pentru culorile și configurația clasică, unitară a mobilierului, poți personaliza comoda cu un obiect decorativ interesant: o veioză sau o vază cu aspect modern.

O consolă decorativă

Fie că locuiești la casă sau apartament, o consolă decorativă poate înfrumuseța aspectul livingului sau chiar zona intrării din locuința ta. Pentru că, în general, are dimensiuni reduse, poate fi amplasată și pe coridorul lung și îngust de la intrarea în apartament. Dacă își găseste mai bine locul în zona de dining sau în living, ai grijă să lași un spațiu suficient de mare în jurul ei, de minim 15-20 de cm în fiecare parte, ca s-o evidențiezi cât mai bine. O poți decora dacă vrei, dar nu exagera, pentru că este important ca atenția privitorului să fie îndreptată spre această piesă de mobilier și nu spre altceva.

Lasă-te inspirată de aceste idei la îndemână și te vei bucura de un decor cu totul nou!

Sursa foto: unsplash.com/photos/_HqHX3LBN18