Cum alegi scaunele pentru zona de dining, pentru a se potrivi stilului general al livingului?

Cum alegi scaunele pentru zona de dining, pentru a se potrivi stilului general al livingului?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurifotolii, scaune
Ultima actualizareMarti 14 decembrie 2021
Vizualizari370

Voteaza & Distribuie

Descriere

La amenajarea zonei de dining poți folosi un set de mobilier adecvat pentru a amenaja acest spațiu. De obicei, datorită pieselor de mobilier din set, vei putea obține un spațiu coerent din punct de vedere estetic. Dacă, dintr-un motiv oarecare, nu vrei să faci acest lucru, poți fi creativ și să alegi separat elementele individuale ale decorului. În continuare, vei învăța cum să alegi scaune pentru masă, astfel încât să creezi o zonă cu adevărat primitoare.

Cum alegi dimensiunea potrivită a scaunelor?

Înainte de a te decide să alegi un anumit stil de scaun, ar trebui să iei în considerare aspectele tehnice legate de dimensiuni. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să măsori distanța dintre picioarele mesei, căci astfel vei determina numărul de scaune pe care le vei așeza la masă. Pentru fiecare loc, ar trebui să rezervi aproximativ 60 cm. De asemenea, distanța de la podea la șezut trebuie să fie de aproximativ 45 cm. La fel ca și alegerea unor fotolii pentru living, scaunele din zona de dining ar trebui să aibă spătare bine profilate, astfel încât să te simți confortabil în timp ce mănânci, iar cotierele, dacă există, ar trebui să fie așezate suficient de jos.

Scaune pentru zona de dining – stiluri din abundență


Pentru multe persoane care aleg scaune bucatarie pentru masa din zona de dining, aspectele estetice sunt destul de importante, iar stilul lor trebuie să corespundă cumva cu restul interiorului. Când proiectezi acest spațiu, ai la dispoziție o gamă de stiluri diferite, de exemplu cel scandinav, industrial, modern sau clasic. Dacă te decizi asupra unuia anume, sarcina de alegere a scaunelor va fi mult simplificată, căci vei selecta produsul în funcție de stilul ales anterior. Stilul scandinav se caracterizează prin minimalism și simplitate, iar nuanțele preferate sunt alb sau gri, iar acest lucru este valabil și pentru masă și scaune. Dacă te decizi asupra acestui stil, este o idee bună să alegi scaune cu picioare și spătar din lemn, căci vor oferi interiorului armonie și pace.

Aranjamentele în stil industrial sunt foarte populare și sunt dominate de oțel, beton, piatră și lemn. Pentru zona de dining amenajată în acest stil, optează pentru mese cu blat din lemn și picioare din oțel. Scaunele ar trebui alese în concordanță cu atmosfera industrială, iar în ceea ce privește culorile, alege maro, gri sau negru. Mesele rotunde cu scaune tradiționale din lemn vor funcționa bine în interioarele clasice, dar ar trebui să îți îndrepți atenția către modele cu tapițerie, atât pe șezut, cât și pe spătar. Scaunele tapițate îți vor permite să obții un spațiu decorat cu mult stil.