Stilul baroc si mobilierul de lux din zilele noastre

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriBucuresti, canapele, fotolii, mese, mobila dormitor, mobila lemn masiv, scaune, Tablouri
Ultima actualizareLuni 20 februarie 2017
Vizualizari760

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stilul baroc reprezinta perioada dintre secolele XVII – XVIII, cand acest stil a fost popular si utilizat pe scara larga, cu originea in Italia. Stilul a fost folosit cu preponderenta in arhitectura, muzica si sculptura.

Mobilierul din acea epoca a fost de asemenea facut in acelasi stil, de asta numindu-se mobilier in stil baroc. Acesta poate fi recunoscut prin decoratiunile complicate si elaborate, de cele mai multe ori sub forma de frunze, flori sau ingeri. Picioarele mobilei o fac usor de recunoscut. Daca piesa de mobilier in cauza este o masa, un scaun sau dulap, toate au aceleasi forme curbate.

Mobilierul in stil baroc este un mobilier de lux, care emana foarte mare eleganta. Intr-un design clasic, aceste piese de mobilier sunt capabile sa atinga potentialul maxim.

Mobila in stil baroc este aproape intotdeauna lucrata manuala, iar din acest motiv, este intotdeauna de o calitate excelenta. Cea mai mare parte a mobilierului in acest stil este facut in Italia, tara sa de origine, dar si in Romania, cei de la Ronex Bucuresti realizeaza cu multa maiestrie aceste opere de arta care merita a fi cumparate pentru acasa, pentru un efect garantat.

Doar cea mai buna calitate a lemnului este folosita la realizarea sa, atat lemn tare cat si lemn moale. Canapelele si scaunele pot fi acoperite fie cu material textil, fie cu piele, dar lemnul este intotdeauna vizibil in fiecare piesa de mobilier. In afara de zonele lounge si de luat masa, mobilierul in stil baroc poate include, de asemenea, ceasuri, oglinzi, panouri laterale si dulapuri, mese de salon, seturi complete pentru dormitor, comode TV, carucioare pentru ceai, scaune cu perne, etc, concepute in stilul specific.

Mobila in stil baroc este adesea considerata a fi utilizata doar in cladirile clasice, dar acest lucru nu este chiar adevarat, deoarece in ziua de astazi s-a redescoperit stilul iar designerii moderni au si nu numai, il folosesc in creatiile lor. Multe piese de mobilier moderne in stil baroc pot fi folosite intr-un interior modern, de asemenea.

In continuare, puteti viziona in clipul urmator cateva piese de mobilier de lux, in stil baroc, realizate de catre Ronex Bucuresti in fabrica proprie. Piesele de mobilier, se pot vedea si pe pagina web a firmei, Ronexarta, si anume www.ronexarta.ro. Aici gasiti sidatele lor de contact daca va place ceva anume si doriti sa intrati in posesia acelei piese de mobilier de arta.

https://www.youtube.com/watch?v=S_Fy0C_3wyg