Top 3 motive pentru care ar trebui să ai un scut auto metalic

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguri
Ultima actualizareMarti 18 iunie 2019
Vizualizari886

Voteaza & Distribuie

Descriere

Motorul este, fără îndoială, cea mai importantă piesă auto a mașinii tale. Funcționând asemenea unei inimi, motorul poate fi deseori expus unor pericole de pe carosabil, care te pot transforma în câteva secunde din șofer în pieton la contactul cu pietre dure, borduri, praf sau apă. Dacă preferi să stai la volan, în loc să fii nevoit să aștepți ca autoturismul să iasă din service, probabil cunoști avantajele echipării mașinii tale cu un scut de motor metalic. Dacă nu, mai jos poți găsi cele mai importante trei motive pentru care ar trebui să investești într-un accesoriu auto de acest tip.

1. Un scut auto îți protejează motorul de posibile lovituri

Indiferent dacă urmezi trasee de offroad la volanul mașinii tale, pleci des la munte sau folosești autoturismul pentru simpla deplasare în interiorul orașului, terenurile accidentate sau zonele cu denivelări din carosabil pot reprezenta reale pericole pentru motorul mașinii tale sau pentru alte componente ale acesteia. Un simplu contact cu o bordură înaltă, cu marginile unei gropi din asfalt sau cu o piatră dură te poate pune în imposibilitatea de a mai putea continua călătoria, dacă acestea ajung să spargă baia de ulei sau să rupă alte piese importante ale mașinii. Un scut de motor metalic va apăra continuu componentele inferioare ale autoturismului tău, având rolul, așa cum îi spune și numele, de protecție. Data viitoare când vei traversa o trecere de cale ferată dezafectată vei avea mai puține emoții că ceva rău s-ar putea întâmpla cu motorul mașinii tale.

2. Scutul auto ține praful și apa la distanță de piesele motorului

Partea carosabilă este rareori igienizată în România, ceea ce face ca străzile să fie înecate mai tot timpul în praf. Particulele pot pătrunde prin partea inferioară a mașinii tale și se pot depune pe piese importante ale autoturismului sau chiar pe motor, dând naștere la coroziuni care vor afecta principalele componente auto. Neavând acces vizual asupra lor, acestea se vor degrada în timp, iar tu te vei confrunta cu situația în care observi acest lucru când este deja prea târziu și ești nevoit să înlocuiești piesele auto afectate.

Mai mult decât atât, motorul mașinii tale poate avea de suferit la contactul cu sarea care deseori este aruncată, alături de nisip, pe carosabil sub formă de material antiderapant. Nu în ultimul rând, mașina ta mai poate ajunge în service din cauza contactului cu apa rezultată în urma ploilor, care, din lipsa unor canalizări bine gândite, se strânge pe șosele în cantități semnificative. Un scut de motor metalic va stopa accesul tuturor acestor particule nepoftite, scutindu-te de cheltuieli serioase cu reparațiile mașinii.

3. Un scut auto va mări performanța motorului

Fiind ținut departe de toate pericolele amintite anterior, motorul mașinii tale va da un randament mai bun și va funcționa impecabil fără reparații pentru o perioadă îndelungată. Montarea unui scut de motor metalic se face foarte ușor, prin simpla prindere a clemelor acestuia de locurile special create în partea inferioară a autoturismului, iar durabilitatea acestuia este una îndelungată. Componentele auto nu se vor supraîncălzi în timpul deplasării din cauza scutului de motor metalic, pentru că acesta este prevăzut cu guri de aerisire, care permit aerului rece să pătrundă nestingherit la motor.

Meriți să conduci relaxat, fără grija că mașina ta va avea de suferit. Comandă un scut de motor metalic și păstrează-ți energia pentru alte activități, decât pentru cele care presupun drumuri dese la service-ul auto.

Sursa foto: pixabay.com