Tipuri de tigla pentru acoperis

Descriere

Fie ca montezi un acoperis pentru o constructie noua, sau te gandesti la inlocuirea acoperisului actual, vei dori sa te asiguri ca totul este 100% perfect. La urma urmei, acoperisul are un impact mare asupra aspectului casei - ca sa nu mai vorbim de starea si siguranta acesteia. Pe langa materialele de zidarie, cele hidro si termo izolante, si cele de finisare, trebuie sa se acorde o atentie deosebita atat materialelor pentru acoperisuri, cat si celor pentru ferestre. Daca in cazul ferestrelor, tamplaria PVC este alegerea majoritatii, in ceea ce priveste acoperisul, lucrurile nu sunt atat de simple, mai ales datorita diversitatii materialelor disponibile.

Iata care sunt principalele tigle folosite pentru acoperirea caselor si caracteristicile lor:

Tigla metalica

Tigla metalica ofera protectie casei tale la o greutate deosebit de redusa, putand sa cantareasca doar 5 kg/mp. Acoperisul poate avea o panta mica pana la 14 grade iar culorile placilor pot fi din cele mai variate. Pentru un acoperis longeviv ce necesita costuri foarte joase pentru mentenanta, tigla metalica este solutia perfecta. Acoperisurile metalice pot fi o investitie buna, deoarece sunt usoare si durabile. De asemenea, se instaleaza foarte rapid. Tigla metalica da o nota de eleganta casei fiind intalnita pe piata de profil intr-o gama bogata de modele si culori. Tigla metalica este confectionata din tabla zincata, acoperita cu un strat de pasibizare, unul de grund si altul de poliester. Durata de viata depinde de calitatea aliajului folosit, fiind de la 10 la 50 de ani.

Tigla ceramica

Prezenta in diferite forme si culori, la fel ca cea metalica, tigla ceramica ofera o protectie termica si fonica foarte buna si, daca este de o calitate foarte buna, nu permite culorii sa se degradeze în timp. De asemenea, este unul dintre materialele ce permit o ventilare excelenta a structurii superioare a casei. Placile de ceramica sunt o optiune buna atunci cand vine vorba de longevitate. Un acoperis din tigla ceramica bine intretinut poate dura pana la 150 de ani. Greutatea tiglei este de 4-5 kg pentru o bucata iar pentru acoperirea unui mp vei avea nevoie de circa 10 bucati. Trebuie tinut cont si de inclinatia acoperisului, acesta trebuie sa aiba 15-17 grade inclinatie.

Tigla din beton


O alternativa mai eficienta din punct de vedere al costului fata de ceramica vine in placi de beton. Aceste placi din beton sunt deseori alese pentru a imita aspectul ceramicei la un pret mai mic. Tiglele din beton sunt foarte rezistente, au o absorbtie mica de apa, ceea ce influenteaza pozitiv durata de viata a materialului. In plus, pot fi cumparate intr-o gama variata de culori astfel ca se potrivesc oricarui model de casa. Dezavantul acestui material pentru acoperis este ca are o greutate ridicata si ar putea necesita unele lucrari structurale suplimentare pe acoperis inainte de instalare. Acestea insa pot fi montate pe acoperisuri cu inclinatie intre 22-45 grade, permitand mai multa flexibilitate la montaj.

Asadar, indiferent daca alegi un acoperis din tigla de beton sau unul din tigla metalica sau ceramica, asigura-te ca materialele sunt de o calitate superioara, ca montajul se realizeaza corect si ca, vizual, acoperisul casei tale arata exact asa cum ti-ai dorit. De asemenea, nu ezita sa te lasi pe mana unor specialisti. Combinand solutii inovatoare cu automatizari si tehnologii usor de utilizat, firma de constructii IdealCM este partenerul tau de incredere pentru orice tip de constructie.