Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
oliver

Legea Dreptului la Dragoste

Rate this topic

Recommended Posts

Legea Dreptului la Dragoste

 

Daca intr-o relatie intre doi oameni apare dragostea macar la unul singur si daca cel care iubeste nu e de acord cu despartirea atunci persoana iubita nu are dreptul sa se desparta de cel care o iubeste. Pedeapsa pentru tradarea in dragoste trebuie sa fie moartea.

Singura dovada acceptabila a dragostei adevarate e doar moartea prin sinucidere a indagostitului conform Legii Dreptului la Moarte.

 

Adica daca o fata iese cu un baiat la un suc , si baiatul se indragosteste de fata , atunci ea are dreptul sa-l paraseasca oricind si sa faca orice vrea.

Dar daca indragostitul se prezinta la institutia de exterminare si isi cere dreptul la moarte nemaiputind suferi sa traiasca fara ea , atunci fata respectiva trebuie chemata obligatoriu la institutia de exterminare si sa i se puna in vedere situatia la care s-a ajuns. Sa i se ofere posibilitatea de a decide asupra vietii indragostitului care vrea sa se sinucida. Daca ea hotaraste ca vrea sa fie cu el atunci sa se casatoreasca si sa traiasca fericiti pina la adinci batrineti. Dar daca fata decide ca cel care o iubeste se poate sinucide , adica daca il condamna la moarte atunci sa i se ofere indragostitului un pahar cu cianura si sa vedem daca chiar o face , adica daca chiar se sinucide. Daca nu inghite cianura atunci nu e dragoste ci doar o excrocherie. Dar daca indragostitul chiar se sinucide atunci inseamna ca chiar a fost dragoste adevarata. In acest caz fata trebuie supusa judecatii unui tribunal pentru a se vedea in ce masura a incurajat pe indragostitul sinucigas sa se indragosteasca de ea. Daca fata nu a incurajat cu absolut nimic pe indragostitul mort sa se indragosteasca de ea , atunci sa fie eliberata fara alte consecinte. Dar daca se considera ca i-a facut avansuri , adica acceptat sa iasa la intilniri cu el urmate de saruturi inbratisari etc , atunci fata trebuie sa fie supusa la Judecata lui Dumnezeu.

Trei monezi. Pe o parte albe pe o parte negre. Aruncate in sus. Daca cad toate trei pe partea neagra atunci fata sa fie condamnata la moarte.

Mi se pare normal. E a decis moartea indragostitului. A avut in fata ei un om cu un pahar de cianura in mina si i-a spus fara mila : Daca chiar ma iubesti atunci mori !

De aceea pentru aceasta fapta trebuie supusa si ea Judecatii lui Dumnezeu cu doar 3 monezi. Probabilitatea de moarte este de 12% din cazuri. Mi se pare destul de cinstit.

Mai trebuie mentionat ca indragostitul sinucigas poate decide sa o ierte inainte de a muri , caz in care ea trebuie eliberata fara nici o alta consecinta.

Aceste lucruri trebuie sa fie valabile si pentru barbati si pentru femei fara nici o deosebire.

 

Acuma multa lume va spune : Ia stai oleaca ca mie nu-mi convine legea asta ! Adica cum sa ajung sa-mi fie frica sa zimbesc unei fete ca pot ajunge condamnat la moarte ? Sa-mi fie frica sa sarut o fata ca de la asa ceva pot ajunge pe scaunul electric ? Nu-i oare total absurd asa ceva ?

Mie legea asta mi se pare mai degraba o condamnare la casatorie. Fiindca majoritatea cazurilor de acest gen s-ar tremina cu casatorii din dragoste si mai rar cu moartea indragostitilor. Fiindca oamenii fiind pusi oficial in fata situatiei ca cineva sa moara din cauza lor atunci multi vor alege casatoria decit moartea.

Prin asa o lege s-ar incuraja casatoria din dragoste. In aceasta lume abjecta in care casatoria este doar o alta forma de prostitutie , oamenii casatorindu-se din interes si mai rar din dragoste , este necesara o lege care sa oblige oamenii sa se casatoreasca din dragoste. Pentru ca numai dragostea inseamna casatorie inaintea lui Dumnezeu.

In plus ar dispare complet toate crimele pasionale. Fiindca legea asta a condamnarii la moarte a tradatorilor in dragoste se aplica oricum in afara oricaror legi. Fiindca chiar daca nu exista legi oficiale in dragoste iubirea tot isi are legile ei. Indragostitul isi poate ucide iubita care l-a parasit si apoi se sinucide , sint destule cazuri din astea , crimele pasionale apar aproape zilnic la TV. O crima e un caz in care un om isi face dreptate cu mina lui. De ce isi face omul dreptate cu mina lui ? Fiindca nu exista legi oficiale in dragoste.

Intrebarea e sa lasam aceste crime sa existe la voia intimplarii ? Sau sa controlam prin legislatie desfasurarea acestor lucruri ? In cazul acceptarii acestei legi , atunci situatia e subt control , oamenii nu ar mai face crime asa de capu lor singuri acasa ci ar veni in fata unor institutii publice , unde conflictul ar putea fi controlat si prevenit.

Adica omul in loc sa puna mina pe cutit si sa-si taie iubita , ar veni in fata autoritatilor cu aceasta problema. Si ar putea primi mai intii o consiliere psihologica , s-ar putea purta un dialog intre indragostitul disperat si tradatoarea infidela , si daca nu se rezolva prin dialog atunci , se apeleaza intr-adevar la sinucidere si condamnare la moarte. Dar tineti cont ca aceasta condamnare la moarte ar fi decisa de un tribunal si nu de indragostit. Adica ar fi o decizie obiectiva a unor oameni cu judecata limpede si nu o decizie subiectiva a unui om innebunit de gelozie. Si nici macar tribunalul nu decide complet moartea ci moartea infidelului in dragoste e hotarita de fenomenul probabilistic al aruncarii celor 3 monezi. Adica 88% dintre condamnati vor scapa de moarte , si doar 12 % vor muri. Deci legea asta are caracter mai mult preventiv decit pedepsitor.

O intrebare ar fi , si daca infidelul e indragostit de altcineva ? De ce sa-l obligam sa se casatoreasca cu cineva pe care nu-l iubeste atita vreme cit el iubeste pe altcineva ? Pai da nu are si el dreptul la dragoste ? Desigur. Dar se cere dovada. Daca infidelul iubeste cu adevarat pe altcineva atunci indragostitul va muri si infidelul va infrunta moartea cu probabilitati de 12% moarte si 88% viata. Ca la ruleta ruseasca. Daca chiar va iubi atunci va risca. Daca cistiga e dreptul lui sa fie fericit. Mai ales ca ... la rindul lui folosind aceeasi metoda , poate obliga pe cel pe care-l iubeste sa se casatoreasca cu el , in cazul in care respectivul nu vrea. Deci mi se pare avantajos pentru toata lumea sa avem toti dreptul sa ne jucam dragostea la ruleta ruseasca.

Oricum aplicind aceasta lege doar un numar foarte mic de oamenii vor alege sa joace ruleta ruseasca , majoritatea vor alege casatoria. Doar marile iubiri isi vor risca viata sfidind moartea.

O intrebare ar mai fi. Si daca infidela e insarcinata cu altcineva pe care-l iubeste , sau infidelul are un copil cu alta pe care o iubeste ? Mai avem oare dreptul sa aplicam Legea Dreptului la Dragoste ? Sau un caz si mai nefavorabil , daca infidela e chiar maritata legitim cu altcineva pe care il iubeste si o iubeste si au copii si o casnicie fericita. Mai are dreptul indragostitul sinucigas sa strice o casnicie fericita a doi oameni care se iubesc si care au copii impreuna ? Se mai poate aplica Legea Dreptului la Dragoste asupra unei femei maritate ? Sau asupra unui barbat insurat ?

Parerea mea ca nu trebuie uitat nici o clipa ca avem un cadavru. Adica discutam despre o crima. Un om a murit fiindca cineva l-a omorit. In cazul crimei obisnuite , intervine oare cu ceva in Justitie faptul ca criminalul e casatorit si are copii ? Nu. Daca un om a ucis isi primeste pedeapsa si faptul ca are familie si copii , nu intervine absolut deloc in decizia judecatorului. Deci parerea mea e ca Legea Dreptului la Dragoste trebuie aplicata chiar si asupra persoanelor casatorite care au si copii.

Totusi ... in aceste cazuri sa se mai adauge la Judecata lui Dumnezeu , o moneda pentru copii si o moneda pentru casatoria oficiala. Asta insemnind reducerea probabilitatilor de moarte la 6% si respectiv 3%.

De asemenea daca partenerul persoanei infidele isi iubeste consoarta atunci sa i se ofere dreptul sa isi puna si el viata in acest joc probabilistic la pretul de doua monezi. In acest fel daca pe linga cele 5 monezi de dinainte se mai adauga inca doua atunci probabilitatea ca 7 monezi sa cada toate pe aceeasi parte neagra e de 0.7%. Dar in cazul in care toate cele 7 monezi decid moartea atunci amindoi sa fi condamnati la moarte atit persoana infidela cit si partenerul ei.

Multi vor zice ce-i cu aiureala asta de Justitie Probabilistica ? Cum adica ? Sa ne jucam viata asa pur si simplu la zaruri ?

Mai intii trebuie amintit ca ar exista o analiza rationala a situatiei. Adica nu ne aruncam orbeste in decizia probabilistica , nu ne jucam viata la zaruri ci mai intii ar exista un proces cu avocati cu jurati ci judecator , care vor analiza situatia rational cu dovezi cu martori , si abia pe urma s-ar stabili daca se intra sau nu in procedura de sentinta probabilistica. Parerea mea ca ginditor profund este ca nu poate exista niciodata o sentinta 100 % corecta. Intotdeauna un om care savirseste o infractiune va avea simultan un procent de vinovatie si un procent de nevinovatie. In momentul in care un om savirseste o crima sintem totusi oarecum siguri ca merita pedepsit. Dar daca un om se sinucide , este oare firesc ca ucigasul sinucigasului sa scape nepedepsit ? Aici eu nu cred ca mai putem raspunde sigur. Pe de o parte simtim in suflet ca ucigasul sinucigasului ar trebui pedepsit cumva , iar pe de alta parte simtim in suflet ca ucigasul sinucigasului este nevinovat. Din acest motiv decizia de a pedepsi sau nu pe ucigasii sinucigasilor nu mai poate fi un lucru sigur 100 % nu mai poate lua un tribunal hotarirea asupra pedepsei .

Prin urmare o decizie de 88% viata si 12% moarte e o sentinta care include simultan amindoua procentele de decizie .

O Justitie Justa nu trebuie sa defavorizeze nici victima dar nici agresorul. Legile trebuiesc gindite intotdeauna incit sa ramina echilibrata balanta Justitiei. Daca insasi legile nu sint echilibrate perfect intre victima si agresor atunci avem o Justitie Injusta. Iar o Justitie Injusta ii va obliga pe oameni sa-si faca dreptate cu mina lor.

Iar in dragoste pur si simplu nu exista deloc Justitie. Exista o totala libertate ca oamenii sa se raneasca unii pe altii oricit de tare chiar si pina la moarte fara ca nimeni sa-i pedepseasca cu nimic. Iar acest lucru ar trebui oprit. Avem un suflet si nu e de piatra ci doare daca e lovit , iar ranile provocate pot deveni sechele psihice pentru tot restul vietii. Nu putem pedepsi pe cineva fiindca ne face sa plingem ori sa devenim handicapati psihici pe viata fiindca nu avem nici o dovada palpabila a raului facut dar totusi eu cred ca daca se depaseste limita dintre viata si moarte in agresiunea psihica atunci agresorul trebuie adus in fata justitiei. Adica daca se ajunge chiar pina la sinucidere atunci o pedeapsa trebuie aplicata.

Oamenii se tem sa aplice o pedeapsa cu moartea din cauza ca nu-i placut sa ucizi pe un om. In America se aplica pedeapsa cu moartea , iar in Elvetia se practica eutanasia. Parerea mea e ca pedeapsa cu moartea trebuie aplicata cu sentinta probabilistica . Adica sa decida Dumnezeu , nu noi. Pedeapsa cu moartea trebuie aplicata pentru genocid crima si sinucidere. Adica acolo unde apare un cadavru criminalul trebuie pedepsit. Sentinta probabilistica pentru genocid si crima va fi alegerea intre inchisoare si moarte , iar in cazul sinuciderii sentinta probabilistica sa aleaga intre moarte si libertate.

Acuma sa ne gindim putin si la coruptia acestei legi. Intotdeauna cind un om gindeste o lege trebuie neaparat sa se gindeasca si cum poate fi corupta acea lege. Trebuie avut intotdeauna in vedere Legea lui Murphy , care zice Daca ceva poate sa mearga prost atunci va merge ! Deci daca vrei sa faci o lege fa-o in asa fel incit sa nu poata merge niciodata prost nici in cele mai defavorabile conditii.

De exemplu legile care dau putere psihiatriei , sint teoretic corecte. Dar era absolut evident ca daca se vor da asemenea legi se va ajunge sa se faca abuzuri atit de multe incit practic abia daca unu la mie din cazuri este justificat si restul de 999 la mie sint abuzuri. Adica desi teoretic pe hirtie legea psihiatriei e corecta insa practic in spitale lgea aia e complet aberanta. Legea psihiatriei este o lege utopica care nu functioneaza si nici nu ar putea vreodata sa functioneze corect. Ori noi nu avem nevoie de legi teoretice ci de legi practice. Avem nevoie de legi realiste nu utopice care fiind aplicate sa nu dea gres niciodata.

Daca s-ar da Legea Dreptului la Dragoste atunci foarte multe persoane ar incerca sa forteze casatoria prin aceasta metoda. Daca ar face asta din dragoste ar fi justificat. Consider ca dragostea adevarata merita sa fie implinita. Intr-o epoca in care casatoria incepe sa dispara pur si simplu este un lcru benefic ca oamenii sa fie obligati sa se casatoreasca. Dar daca cineva ar vrea sa forteze casatoria cu cineva din motive materiale? Daca de exemplu un barbat e miliardar atunci mii de femei l-ar ameninta ca se sinucid daca nu se insoara cu ele si nu ar mai fi cinstit sa fie pus sa joace ruleta ruseasca de fiecare data cind vreo nebuna disperata dpa bani s-ar sinucide din

Edited by oliver

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliver..cum ai putea sta langa o femeie stiind ca nu te iubeste pe tine, ci doar 'mimeza' ca sa nu te omori tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oliver..cum ai putea sta langa o femeie stiind ca nu te iubeste pe tine, ci doar 'mimeza' ca sa nu te omori tu?

Mai grav: cum sa stea ea? Sau el.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mai grav: cum sa stea ea? Sau el.

presupunand ca ea ar sta..dragostea trebuie sa te implineasca..sa simti ca cel de langa tine te alege pentru ce esti, pentru ca te vrea..pt ca iti cauta prezenta. nu din obligatie sau din mila.

Oricum, legea, prin ea insasi, e absurda. nu aduce implinire pe nici o parte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
presupunand ca ea ar sta..dragostea trebuie sa te implineasca..sa simti ca cel de langa tine te alege pentru ce esti, pentru ca te vrea..pt ca iti cauta prezenta. nu din obligatie sau din mila.

Teoretic.

 

Sunt situatii cand accepti si mila.

Look around.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teoretic.

 

Sunt situatii cand accepti si mila.

Look around.

 

una e sa accepti mila si alta sa o pretinzi!

si oricum, nu e o solutie. E o amagire.

Desi, poti fi impacat cu o asa zisa iubire oferita din mil, dar doar atunci cand nu iubesti cu adevarat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oliver..cum ai putea sta langa o femeie stiind ca nu te iubeste pe tine, ci doar 'mimeza' ca sa nu te omori tu?

Bun subiect de meditatie. Uite de aia e bine sa mai intreb si pe altii.

Am sa-ti raspund totusi.

 

Pai m-as simti oricum mai bine cu ea decit fara ea.

Iar ea s-ar simti mai bine cu cineva care o iubeste decit cu altcineva care n-o iubeste.

Si chiar daca ar iubi pe altcineva si acel altcineva ar iubi-o , nu are dreptul sa tradeze iubirea anterioara. Nu are nimeni dreptul sa fie fericit pe suferinta cuiva. Mai intii trebuie sa avem datoria sa nu producem suferinta si mai apoi avem dreptul sa ne gindim la fericire.

 

Intii datoria si pe urma fericirea.

 

Intrebare e daca doi oameni se casatoresc si apoi dragostea unuia dispare , ce ar trebui sa faca ? Trebuie sa divorteze ? Sau sa-si faca datoria pina la sfirsitul vietii ?

 

Eu nu pot accepta ideea asta ca dragostea azi e miine nu mai e. Dragostea daca e atunci sa fie pe urma obligata cu forta sa ramina eterna. Eu cred ca oamenii trebuiesc obligati sa se casatoreasca si obligati sa ramina impreuna in situatia in care macar unul dintre ei iubeste. Asta trebuie sa fie lege .

 

Adica vorba aia ori la bal ori la spital. Ori casatorie ori inmormintare pentru amindoi. Asa e drept. Nu poate exista libertate atunci cind provoci suferinta.

 

Am iubit o fata si ea m-a iubit. Dar acuma am aflat deodata ca e cu altcineva si mai e si gravida cu altul. As ucide-o. Am iertat-o , dar ma urasc ca am iertat-o.

 

Intrebare e , ce e mai bine pentru ea , sa moara sau sa fie obligata sa se casatoreasca cu mine ?

Edited by oliver

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu nu pot accepta ideea asta ca dragostea azi e miine nu mai e. Dragostea daca e atunci sa fie pe urma obligata cu forta sa ramina eterna. Eu cred ca oamenii trebuiesc obligati sa se casatoreasca si obligati sa ramina impreuna in situatia in care macar unul dintre ei iubeste. Asta trebuie sa fie lege .

Da, mai era si userul Tabarca care-si cauta nevasta de unica folosinta ! Brava, brava...

Buei, pai asta e lege a naturii, nu trebuie sa o puneti voi in functiune: unul iubeste si celuilalt ii convine ! :crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
una e sa accepti mila si alta sa o pretinzi!

si oricum, nu e o solutie. E o amagire.

Desi, poti fi impacat cu o asa zisa iubire oferita din mil, dar doar atunci cand nu iubesti cu adevarat.

Daca cititi bine textul legii , nu este vorba doar de mila ci si de frica.

Nu voba doar de sinucidere ci si de condamnare la moarte.

Oamenii cind fac declaratii de dragoste si cind arunca vorbe de iubire trebuie sa le si respecte.

O promisiune in dragoste nu trebuie niciodata incalcata. Nu ai dreptul sa-ti bati joc de un om cu minciuni.

 

Daca faci o tranzactie la o banca cu niste bani si semnezi oare nu trebuie sa-ti respecti angajamentele ? Nu esti oare obligat de Politie sa iti respecti angajamentele ?

De ce in dragoste oamenii isi pot permite sa faca orice ?

E oare mai presus o tranzactie in banca decit o promisiunea de iubire ?

Edited by oliver

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliver..omul e atat de complex incat nu ii ajunge doar O DRAGOSTE. Mai esti si copil si prieten si 'profet'..or daca tu te consumi pentru o singura dragoste..bine faci? ..ce mai ramane sa dai in jurul tau? ...te epuizezi tot din cauza unei lovituri. Ar trebui sa iti stergi mucii de la nas si sa fii mai puternic!

Ba mai mult, persistand sa iti autoiduci energie negativa, vei face rau si injurul tau.

Bu huuuuu..da , doare..pe toti ne doare..ce ar fi sa ne sinucidem cu totii in masa? De ce durerea ta ar fi mai indreptatita spre suicid decat durerea mea sau a altora? .. Ce ar fi chiar sa devi un profet al suicidului in masa?

Stii ce va spune lumea despre tine??

A fost profet...dar se pare ca lui INSUSI profetia mai mult rau i-a facut. De ce am asculta noi de profetiile lui care nu aduc nimic bun - practic?..chiar vrei asta , Oliver? ..chiar merita ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×