Tipuri de depozite bancare

Detalii

CategoriiEconomie
Taguribani
Ultima actualizareMiercuri 29 martie 2023
Vizualizari342

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un depozit bancar este un produs util oferit de instituțiile bancare publicului care se referă la plasarea venitului sau a unei părți din venit într-un cont separat asemănător contului de economii. Titularul contului de depozit are dreptul de a retrage banii depuși în termenii și condițiile agreate și specificate în contract.

Despre cum funcționează și care sunt tipurile de depozite bancare pe care le poți accesa pentru obiectivele tale financiare, vom discuta în rândurile de mai jos.

Cum funcționează depozitele bancare

Depozitul este un acord de bani pe care, de data aceasta, banca îl datorează clientului și acționează ca o răspundere a băncii față de deponent. Chiar dacă deponentul se poate bucura de accesul la suma pe care o economisește în contul său conform termenilor și condițiilor agreate, instituția bancară deține acum responsabilitatea totală pentru activ.

Când o persoană depune bani în contul de depozit deschis la o bancă, aceasta ia banii și îi investește în altă parte. Să zicem că depozitezi 500 de lei. Banca va folosi banii în alte scopuri pentru public (de exemplu, împrumută pe altcineva), dar este responsabilitatea instituției să furnizeze suma înapoi dacă îți dorești să retragi sau să-ți folosești fondurile.

Din punct de vedere legal, banca își asumă responsabilitatea pentru banii depuși și deține drepturile legale asupra acestora, păstrând în același timp soldul la dispoziția deponentului.

Depozite la termen


Depozitele la termen sunt produse bancare care permit clienților să depună o sumă de bani pentru o perioadă fixă agreată contractual, pe care nu o pot retrage inainte de scadența depozitului fara sa piarda dobanda. Depozitul la termen este utilizat de deponenți pentru a-și atinge obiectivele financiare deoarece pot ajunge să câștige o sumă semnificativă de bani. Cum? Pentru sumele depuse în cont, clientul primește o dobândă din partea băncii care crește valoarea soldului.

Deci, dacă vrei să economisești pe termen scurt si mediu și să crești valoarea soldului tău dintr-un cont, îți poți deschide un depozit la termen standard de la OTP Bank.

Cont de economii

Este un produs asemănător depozitelor la termen insa in acest caz poti avea acces la bani oricand fara sa pierzi dobanda acumulata deja in cont. Ratele dobânzilor oferite in cazul conturilor de economii sunt mai mici decât cele ale depozitelor la termen.

După cum se poate observa, există diferite tipuri de conturi de depozite bancare, iar când vine vorba de alegerea unei opțiuni de economisire sigure și cu o dobanda buna, depozitele la termen de la OTP Bank se dovedesc a fi o opțiune excelentă pentru cei care vor să-și îmbunătățească starea financiară.

Sursa foto: shutterstock_1276347811.jpg