Terapia magnetica

Terapia magnetica

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4730

Voteaza & Distribuie

Descriere

In unele parti de pe glob, terapia magnetica sau terapia cu magneti este folosita pentru a ajuta oamenii care sufera de depresie. Se crede ca magnetii ar avea puteri tamaduitoare. Multi afirma ca terapia cu magneti este foarte folositoare in a reduce durerile de spate, de gat, dureri musculare si artrita.


Exista o multitudine de marturii pozitive legate de aceasta. Specialistii cred ca prin asezarea magnetilor pe corp amelioreaza durerea, ceea ce medicina clasica nu ar putea face. Multi oameni de stiinta si doctori cred ca vindecarea cu ajutorul magnetilor nu este altceva decat efectul placebo. Ei nu cred ca magnetii ar fi indeajuns de puternici sa afecteze fluxul sangelui sub piele. Pentru ca nu este luata in serios de majoritatea medicilor, terapia magnetica este considerata ca fiind medicina alternativa.


Terapia magnetica


Terapia magnetica


Cei ce folosesc aceasta alternativa isi incurajeaza clientii sa viziteze medicii si sa ia si medicamentele prescrise. Cu toate ca terapia magnetica se pare ca functioneaza, nu ar trebui sa fie folosita ca substitut. Ea este destinata sa completeze alte tratamente pentru diferite dureri.


Unii folosesc terapia magnetica si contra depresiei. Se pare ca, in Tibet, calugarii folosesc magnetii pentru imbunatatirea experientei relaxante si ameliorarea depresiei. Au fost facute cercetari cu privire la terapia cu magneti. Atunci cand campul magnetic este cu nordul in sus, barbatii tind sa fie sub tensiune, iar femeile se inhiba. Cand campul magnetic este inversat, femeile se afla sub tensiune, iar barbatii se inhiba.


Stimularea Magnetica Transcraniana sau mai scurt SMT este procesul de activare a unor zone ale creierului cu ajutorul energiei electrice. Acest lucru se realizeaza cu o bobina cu fire plasata pe cap sau aproape de cap. Pentru a trata depresia, stimularea trebuie sa aiba loc in partea frontala a capului, deoarece aceasta parte a creierului este asociata cu starea de spirit a fiecaruia.


SMT


Stimularea magnetica transcraniana


Terapia cu magneti poate fi folosita si sub forma de bijuterii, perne, saltele, perne pentru spate, impachetari, perne de scaun si asa mai departe. Exista magneti chiar si pentru animale. In timp ce unii cred ca aceste produse nu sunt nimic mai mult decat incercari de a fura de la oameni, sustinatorii terapiei cred ca aceste produse ajuta cu adevarat.


Bratara magnetica


Daca aceasta terapie cu magneti ajuta intr-adevar durerea si depresia sau este doar un efect placebo, nu o sa stim niciodata. Este totusi un concept interesant si in viitor se vor face si mai multe cercetari pe aceasta tema.