Terapia PRP (Platelet Rich Plasma)

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridermatologie cosmetica, Timisoara
Ultima actualizareLuni 10 aprilie 2017
Vizualizari792

Voteaza & Distribuie

Descriere

Terapia de regenerare a pielii cu plasma proprie bogata in trombocite (plachete sangvine)
Este un tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare, ducand astfel la formarea de tesut nou, mai compact, mai ferm.
Tratamentul este IDEAL pentru:
- intinerirea si regenerarea pielii
- diminuarea ridurilor fine
- umplerea ridurilor profunde
- augmentarea buzelor
- refacerea fermitatii si imbunatatirea calitatii pielii de la nivelul gatului, decolteului si al mainilor
- cicatrici postacnee
- cicatrici postinterventii chirurgicale, posttraumatisme
- vergeturi sau plagi recente pentru a le grabi vindecarea
- prevenirea si tratarea caderii parului.

Ce trebuie sa stiu inainte de tratament?
- de evitat Aspirina si alte AINS pe o perioada de cateva zile inainte de injectare, pentru a reduce riscul de invinetire si sangerare la locul injectat.

- pacientii cu afectiuni cronice de sistem, lupus eritematos sistemic, porfirii, boli hematologice, neoplazii, boli metabolice, tratamente anticoagulante sunt exclusi pentru tratamentul cu PRP.

In ce consta metoda?
- recoltare de sange venos, care prin centrifugare duce la separarea trombocitelor (plachetelor sangvine) de sange, rezultand astfel o plasma bogata in trombocite( PRP), concentratia obtinuta este mult mai mare decat cea din sangele original. Plasma obtinuta se activeaza si se injecteaza la nivelul zonei dorite cu un ac foarte fin.

Trombocitele incep imediat procesul de reparare, elibereaza factori de crestere si asista celulele stem pentru regenerarea tesuturilor.
Ce trebuie sa fac dupa tratament?
- in primele 24 de ore dupa tratament pentru a reduce la minim riscurile de eritem, tumefactie (roseata/umflare), trebuie evitate exercitiile solicitante, expunerea excesiva la soare, solar, sau orice sursa de caldura, bauturile alcoolice.

Care sunt efectele adverse ale procedurii?
- inrosire (eritem)
- umflatura si invinetire la nivelul zonei de injecatre (echimoza plus o usoara tumefactie)
- prurit (mancarime) local.

Orice persoana intre 20 si 80 de ani, indiferent de fototipul pielii poate apela la aceasta procedura. Imbunatatirea tonusului si al texturii cutanate se produc continuu in decursul a trei saptamani de la injectare. Pentru consolidarea rezultatelor se poate efectua o noua reinjectare la 3 saptamani. Se recomanda pentru intretinere cam doua sesiuni pe an.

Aceasta terapie este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu se cu celule autologe (proprii).

Pentru a intelege valoarea terapeutica a acestei plasme bogate in plachete, este important sa intelegem componentele de baza din sange.

Sangele este format din:
- plasma
- globule rosii (hamatii)
- globule albe (leucocie)
- plachete (trombocite) responsabile pentru crearea cheagului de sange, care opreste sangerarea, activeaza repararea tesuturilor deteriorate prin formarea de tesut NOU, datorita eliberarii unor proteine bioactive, asa numitii factori de crestere.

De ce GLO-PRP?
O serie de companii au produs kit uri PRP,care, in general se bazeaza pe separarea trombocitelor din sangele propriu prin centrifugare. Recoltarea de trombocite se face de cele mai multe ori prin pipetare, dar aici exista riscul de re-amestecare.

Metoda GLOFINN are la baza tubul in doua parti, care este foarte convenabil, va fi deschis dupa centrifugare, astfel incat celulele rosii (hamatiile) din sange, raman in a doua parte detasabila a tubului, dupa care trombocitele sunt direct transferate intr o seringa utilizand o conexiune aparte. Aceasta metoda ca procedura, este mult mai simpla si mai precisa, fara pipetare suplimentara si fara teama de a pierde din trombocite sau de amestecare cu celelalte componenete sangvine. Deasemenea, e singura centrifuga care poate face si o a doua centrifugare, deci dubla, pentru un concentrat si mai mare de PRP.