Cum să vă îngrijiți corect și eficient pielea pe timpul verii

Cum să vă îngrijiți corect și eficient pielea pe timpul verii

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricrema de corp, Timisoara
Ultima actualizareMiercuri 6 iunie 2018
Vizualizari1203

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pielea este cel mai mare organ al organismului nostru. Și, pe lângă funcțiunile sale strict fiziologice, ea mai reprezintă de asemenea cea mai importantă componentă estetică. Sigur ați auzit și dumneavoastră și nu doar o dată sintagma "pielea este cartea de vizită". Indiferent că vorbim de sănătatea pielii sau de frumusețea ei, aspecte de altfel sinonime și complet interdependente după părerea noastră, pe lângă regulile de îngrijire permanentă a ei, avem nevoie să le cunoaștem și să le aplicăm și pe acelea specifice fiecărui anotimp.

Și pentru că este sezonul soarelui intens, al bronzului, bălăcelii sau, pur și simplu, al relaxării totale pe o plajă (de preferat sub o umbrelă sau cu o pălărie pe cap), iată câțiva pași care vă ajută să vă mențineți sănătatea și frumusețea pielii (și nu doar a ei!) pe timpul verii:


Folosiți produse care nu închid porii

Aceste produse sunt special create pentru a nu provoca acea închidere a porilor care ne dă tuturor atât de multe bătăi de cap și ne cauzează neplăceri ca iritație sau roșeață. Este important să le aveți în vedere și în cazul produselor destinate protecției solare. Ele sunt cu atât mai folositoare cu cât le folosiți mai des, în special vara. Vremea caldă și umedă provoacă o transpirație căreia îi ia mai mult timp să se usuce și, combinată cu produse uleioase, nu este chiar ceea ce porii dumneavoastră au nevoie. Dimpotrivă!


Păstrați-vă în permanență pielea curată

O curățare a pielii care să devină nu doar o rutină, ci și un adevărat ritual și răsfăț zilnic dedicate pielii dumneavoastră poate conduce la rezultate extraordinare. Pielea noastră reprezintă o barieră care ne protejează de factori de mediu cum ar fi poluarea sau bacteriile. De aceea, este imperios necesar să avem grijă să o păstrăm mereu curată, în așa fel încât ea să își poată îndeplini cu brio funcțiile. Pielea uscată este o piele nefericită, alterată, iar acest risc este cu atât mai mare pe timpul verii când arsurile solare, sarea sau clorul o pot deteriora masiv.


Exfoliați la momentele potrivite. Însă nu exagerați!

Acest lucru nu doar că vă va ajută să vă păstrați o alură proaspătă a bronzului- atunci când pielea moartă este eliminată prin exfoliere, se elimină și vechiul bronz- însă o exfoliere delicată a pielii vă va păstra pielea fără pori și va crea baza perfectă pentru aplicarea machiajului. Cu toate acestea, nu omiteți faptul că exfolierea scoate la iveală un nou strat de piele cu mult mai sensibil la început, ce poate fi extrem de vulnerabil în fața soarelui și, astfel, foarte predispus la arsuri. Din acest motiv, este bine de reținut faptul că cel mai prielnic moment în care să faceți o exfoliere este după-amiaza sau seara. Însă niciodată imediat înaintea unui eveniment special!


Aloe Vera, cel mai nou bun prieten pe timpul verii

Această plantă absolut miraculoasă este cunoscută pentru proprietățile sale anti-inflamatoare care oferă totodată și un efect extraordinar de hidratare. Aplicarea după expunerea la soare a produselor ce conțin Aloe Vera vă va calma considerabil pielea, scăzând până aproape de zero posibilitatea ca pielea dumneavoastră să se usuce foarte tare așa cum tinde să o facă în fiecare vară.


Investiți în produse de hidratare care funcționează și se absorb cel mai bine atunci când pielea este umedă

Sub nicio formă nu săriți hidratarea și rehidratarea înainte și după baie! Găsiți și folosiți astfel de produse care, pe lângă avantajul de a fi și mult mai comod și mai rapid de aplicat, au și rezultate extraordinare pentru hidratarea din belșug a pielii dumneavoastră. Cel mai simplu mod de hidratare al organismului și implicit și a pielii este consumul intern de apă (mai ales apă alcalină, cu un pH ridicat și, dacă este posibil cu un potențial de oxido-reducere, de asemenea ridicat), care este bine să fie făcut cât mai des. Un pahar cu apă băut înainte de duș și unul consumat după, pot face minuni!


Crema de protecție solară, obligatorie, nu opțională!

De fapt, atât de normală și de la sine înțeles ar trebui să fie ea, încât nici nu ar mai fi nevoie să o trecem aici. Însă, puțină reiterare poate fi de ajutor. Și la fel de mare ajutor este să căutați acea cremă ce conține ingrediente sigure și naturale, cu cât mai puțin posibili compuși chimici sintetici. De asemenea, nu uitați să o reaplicați la fiecare oră și după fiecare ieșire din apă. Ca și zăpadă, apa atrage soarele, creând o strălucire ce poate cauza arsuri solare.

În afara acestor sfaturi, la noi, la Clinica Naturell, vă așteptăm cu numeroase servicii și opțiuni pentru a vă păstra pielea sănătoasă indiferent de anotimp.

O vară cu piele sănătoasă și frumoasă vă dorim și, mai ales … în armonie cu natura!

Echipa Clinica Naturell Timisoara