Supra impozitarea câştigului pe tranzacţie poate duce la falimentul sectorului regenerabil

Supra impozitarea câştigului pe tranzacţie poate duce la falimentul sectorului regenerabil

Detalii

CategoriiEconomie
Tagurienergie regenerabila
Ultima actualizareLuni 3 octombrie 2022
Vizualizari106

Voteaza & Distribuie

Descriere

Energia regenerabila este energia care provine din surse naturale precum soarele, apa, vantul, plantele si altele. Acestea sunt surse inepuizabile care se reinnoiesc in mod natural spre deosebire de petrol sau gaze a caror cantitate scade semnificativ in fiecare an. Un avantaj important in ceea ce priveste energia verde este ca aceasta nu contribuie la poluarea mediului inconjurator.

Despre riscul de faliment al sectorului regenerabil, mai multe informatii poti citi si pe ponturifierbinti.com

Sursele regenerabile de energie pot fi: energia solara, energia eoliana, hidroenergia, energia geotermala, biomasa, iar in acest sens mai multe informatii poti citi si pe ponturifierbinti.com. Problema este ca producatorii din sectorul regenerabilelor anunta ca sunt pe cale sa intre in faliment si ca Romania urmeaza sa fie ocolita de investitori daca nu renunta la supraimpozitarea castigului pe tranzactie. Acestia doresc aprobarea unei Ordonante de Urgenta cu schimbari in modul de calcul al contributiei datorate de operatorii care efectueaza tranzactii pe piata angro.

Ei fac o descriere a situatiei actuale in care ne confruntam cu un razboi la granitele tarii si o criza energetica si afirma ca aceasta este determinata de lipsa de productie. RWEA - Asociatia Romana pentru energie eoliana impreuna cu PATRES, Organizația Patronală a Producătorilor de Energie Regenerabilă din Romania, au facut o cerere catre premierul Nicolae Ciuca sa nu saboteze existent capacitatilor de productie de energie din surse regenerabile prin aprobarea schimbarilor care distrug investitiile.

De ce trebuie sa se renunte la supraimpozitarea castigului pe tranzactie?

Proiectul OUG care vizeaza măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, a stabilit formulele de supraimpozitare la castigul pe tranzactie care vor forta producatorii sa-si inchida capacitatile de producere a energiei. Urmarile acestui lucru vor fi cu totul distrugatoare: regenerabilii vor da faliment, iar Romania nu va mai putea produce energie bazata pe resurse locale. RWEA si PATRES au atras atentia premierului Nicolae Ciuca despre faptul ca potrivit prevederilor legale care vizeaza tranzactiile cu livrare fizica, industria energiei regenerabile vinde energie electrica produsa exclusiv de OPCOM.

De ce trebuie protejata industria regenerabilelor?


Autoritatile trebuie sa fie cele care sa protejeze producatorii de energie regenerabila. In final, lipsa unor capacitati de productie va avea repercusiuni asupra consumatorilor cat si a securitatii energetice a tarii noastre. Energia regenerabila nu este responsabila pentru cresterile de preturi pe pietele spot si angro din Romania. Din contra, aceasta contribuie la reducerea costurilor si la mentinerea securitatii energetice.

Pentru a avea acces la mai multe informatii in ceea ce priveste dezvoltarea problemei productiei de energie regenerabila, urmariti ultimele stiri in domeniu.