Stapanul inelelor: Fratia inelului

Stapanul inelelor: Fratia inelului

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFran Walsh, Ian McKellen, J.R.R. Tolkien, Orlando Bloom, Peter Jackson
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1336

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
An: 2001
Durata: 178 minute
Regia: Peter Jackson
Scris de: J.R.R. Tolkien, Fran Walsh
Actori: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie

"Stapanul Inelelor: Fratia Inelului" se petrece intr-o lume alternativa, numita Pamantul de Mijloc, unde locuitorii duc un stil de viata asemanator cu cel al europenilor din Evul Mediu. Unul dintre acesti locuitori este Frodo (Elijah Wood), un Hobbit cu sufletul bland si inima curata. Hobbitii sunt o rasa umana, iubitoare de pace, ai carei membri au aproximativ jumatate din dimensiunea oamenilor.

Printr-o serie de evenimente, Frodo intra in posesia unui inel magic care ii ofera o mare putere  oricui si-l pune pe deget. Insa vrajitorul Gandalf (Ian McKellen) isi da seama ca Frodo are acel tip de inel a carui putere il corupe inevitabil pe purtator sau. Mai mult, daca inelul nu este distrus in focurile din adancul unui munte de pe teritoriul numit Mordor, intreaga lume va cadea sub dominatia unui vrajitor rau, iar o suferinta teribila va pune stapanire pe omenire.

Fortele raului deja incearca sa puna mana pe inel atunci cand Frodo calatoreste intr-un oras din apropiere, unde are norocul de a intalni un om curajos, pe nume Strider (Viggo Mortensen). Curand Frodo, Gandalf, Strider si inca sase formeaza o fratie si pornesc in misiunea de a distruge Inelul.

In timpul aventurii lor, fratia trece printr-o serie de situatii periculoase, lupta impotriva creaturilor feroce, cum ar fi o armata de orci, un troll din pestera si un Balrog. Aceste intalniri isi au pretul lor si doi membri sfarsesc morti sau disparuti, doi sunt capturati de fortele raului, iar ceilalti cinci care mai raman se imparti in doua grupuri. Cand filmul ajunge la capat, indeplinirea scopului inca pare indepartata, iar Frodo, insotit doar de un singur prieten Hobbit, se indreapta spre Mordor cu inelul.