Stapanul inelelor: Cele doua turnuri

Stapanul inelelor: Cele doua turnuri

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFran Walsh, Ian McKellen, J.R.R. Tolkien, Peter Jackson, Viggo Mortensen
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1381

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Lord of the Rings: The Two Towers
An: 2002
Durata: 179 minute
Regia: Peter Jackson
Scris de: J.R.R. Tolkien, Fran Walsh
Actori: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Gen: Actiune, Actiune, Aventura, Fantezie

Al doilea film din seria de adaptari ale romanelor lui JRR Tolkien, Stapanul Inelelor: Cele Doua Turnuri, incepe acolo unde s-a sfarsit Stapanul Inelelor: Fratia Inelului [trailer: Stapanul Inelelor: Fratia Inelului], cu impartirea fratiei in trei grupuri care incearca sa duca inelul la Mordor, unde puternicul talisman trebuie dus pentru a fi distrus.

Frodo (Elijah Wood), care poarta inelul, si prietenul sau Hobbit, Sam (Sean Astin), s-au ratacit pe dealurile din Emyn Muil atunci cand il intalnesc pe Gollum (Andy Serkis), o creatura ciudata, care odinioara a purtat inelul si a fost transformat de puterea lui. Gollum se ofera voluntar sa le arate drumul catre Mordor. Frodo este de acord, insa Sam nu are incredere in noua lor cunostinta.

In alta parte, Merry (Dominic Monaghan) si Pippin (Billy Boyd) incearca sa razbata prin Padurea Fangorn, unde vor da peste unul dintre cei mai neobisnuiti dusmani – Treebeard, un pom umblator si vorbitor, care nu da nici doi bani pe hobbiti.

Ceilalti, Aragorn (Viggo Mortensen), Gimli (John Rhys-Davies) si Legolas (Orlando Bloom), ajung in Rohan pentru a descoperi ca puterile malefice ale lui Saruman (Christopher Lee) i-au furat domnia regelui Theoden (Bernard Hill).

Nepoata regelui, Eowyn (Miranda Otto) considera ca Aragorn si oamenii lui au puterea de a-l invinge pe Saruman, pe sluga lui Wormtongue (Brad Dourif) si pe slujitorii lor. Curand, Eowyn  se indragosteste de Aragorn, in timp ce el se lupta sa ramana fidel juramantului de iubire pe care i l-a facut lui Arwen (Liv Tyler).

Gandalf (Ian McKellen) le ofera ajutorul si incurajarea sa Rohanilor care, sub conducerea lui Aragorn, incearca sa invinga armatele lui Saruman. Atunci cand ii infrunta 10.000 de creaturi feroce, isi dau seama cat de grea este aceasta sarcina.