Troia

Troia

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHomer, Orlando Bloom, Wolfgang Petersen
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1502

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Troy
An: 2004
Durata: 165 minute
Regia: Wolfgang Petersen
Scris de: Homer, David Benioff
Actori: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger
Gen: Actiune, Drama, Razboi

Oamenii au purtat razboaie din cele mai vechi timpuri. Unele pentru putere, altele pentru glorie sau onoare, si altele din dragoste. In Grecia antica, pasiunea dintre doua personaje celebre ale literaturii, Paris (Orlando Bloom), printul Troiei si Elena (Diane Kruger), regina Spartei, da nastere unui razboi care va devasta o civilizatie.

Cand Paris i-o rapeste pe Elena sotului ei, regele Menelaus (Brendan Gleeson), aceasta este o insulta care nu poate fi suportata. Mandria familiala impune ca afrontul adus lui Menelaus este un afront adus si fratelui sau, Agamemnon (Brian Cox), puternicul rege al Micenei, care uneste deindata toate triburile Greciei pentru a o aduce pe Elena din Troia inapoi acasa si pentru a apara onoarei fratelui sau. Cautarea lui Agamemnon este corupta de lacomia lui coplesitoare – vrea sa cucereasca Troia pentru a detine controlul total al Marii Egee, asigurand astfel suprematia imperiului sau deja destul de vast.

Cetatea fortificata, sub conducerea regelui Priamand si aparata de puternicul Print Hector (Eric Bana), este o cetate pe care nici o armata n-a fost vreodata capabila sa o cucereasca. In puterea unui singur om sta infrangerea si cucerirea Troiei – Ahile (Brad Pitt), considerat a fi cel mai mare luptator. Arogant, rebel si aparent invincibil, Ahile nu crede in nimic si in nimeni, doar in gloria lui.

Foamea lui nestavilita de a face din numele lui un renume etern il conduce in atacul portilor Troiei sub steagul lui Agamemnon – dar, in cele din urma, dragostea ii va decide soarta. Doua lumi vor intra in razboi pentru onoare si putere. Mii de oameni vor cadea pentru obtinerea gloriei. Iar pentru dragoste, o natiune va arde de la temelii.