Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFran Walsh, Ian McKellen, J.R.R. Tolkien, Peter Jackson, Viggo Mortensen
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1735

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Lord of the Rings: The Return of the King
An: 2003
Durata: 201 minute
Regia: Peter Jackson
Scris de: J.R.R. Tolkien, Fran Walsh
Actori: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie

"Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui" incepe acolo unde Cele doua turnuri [trailer] s-a sfarsit: cu fratia impartita in trei grupuri. Frodo (Elijah Wood) si Sam (Sean Astin) sunt condusi de Gollum (Andy Serkis) la Mordor. Pe masura ce Inelul se apropie de Sauron, puterea sa asupra purtatorului devine tot mai intensa. Prietenia dintre credinciosul Sam si Frodo este pusa la incercare, iar Gollum isi croieste drum pe sub pielea lui Frodo, castigandu-i increderea si lasandu-l pe Sam pe dinafara.

Grupul mai mare al membrilor fratiei este impartit dupa un incident tulburator, cu un glob de sticla. Pentru prima data de cand au pornit, Merry si Pippin sunt despartiti. Pippin (Billy Boyd), insotit de  Gandalf (Ian McKellen), se indreapta spre capitala Gondorului, Minas Tirith, iar Merry (Dominic Monaghan) ramane cu Aragorn (Viggo Mortensen), Legolas (Orlando Bloom), Gimli (John Rhys-Davies), Regele Theodon  (Bernard Hill) si soldatii din  Rohan, care se straduiesc sa ii ajute pe soldatii din Gondor, condusi de nebunul Rege Denethor (John Noble).

Fratia se destrama si mai mult cand Aragorn, Legolas si Gimli viziteaza Potecile Mortilor, unde soldatii morti bantuie muntii si asteapta sa fie eliberati de angajamentul lor de a-l ajuta pe Isildur. In timp ce Aragorn si suita lui cheama soldatii fantoma, Merry si Eowyn (Miranda Otto) li se alatura in secret soldatilor din Rohan pentru a lupta impotriva armatei lui Sauron in asediul de la Minas Tirith.