Siguranta copilului in timpul deplasarilor cu masina

Detalii

CategoriiAuto/moto, Shoping
Taguriscaune auto copii
Ultima actualizareMarti 29 ianuarie 2019
Vizualizari766

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orice parinte stie ca o calatorie cu masina, oricat de scurta ar fi ea, necesita pentru copil nevoia unui scaun auto. Ba mai mult decat asta, exista si o lege in vigoare care prevede necesitatea scaunului auto destinat celor mici. Ce nu prevede legea este tipul de scaun ce poate fi achizitionat, iar in industria de profil exista o sumedenie de optiuni. Marci dintre cele mai celebre se intrec in optiuni menite sa sporeasca confortul si siguranta copilului la deplasari cu masina.

Din clasa de scaune auto copii se remarca cele care se monteaza cu spatele la sensul de mers. Conform studiilor de specialitate, copiii care sunt pozitionati astfel au de 5 ori mai multe sanse de a fi in siguranta in cazul unui impact. Aceasta masura este mai mult decat recomandata cel putin pentru primele 18 luni de viata. Multi dintre parinti opteaza in primele luni ale copilului pentru o scoica auto. Este practica, compacta, de multe ori face parte din setul caruciorului, deci achizitia este chiar convenabila si in plus se poate monta atat in masina, cat si la carucior. Insa si aceasta ar trebui montata in masina cu spatele la sensul de mers. Acele scaune auto rear facing pot fi montate atat pe bancheta din spate, cat si pe scaunul pasagerului, in fata, desi este o metoda mai putin recomandata.

Scaunul auto Tiago Kidscare

Ar fi ideal pentru orice parinte ca un scaun auto sa indeplineasca criteriile de siguranta si sa fie in egala masura si accesibil. Un scaun auto Tiago Kidscare poate fi exact ce trebuie, iar prin complexitatea sa se impune numaidecat. Categoria de copii pentru care un astfel de scaun este indicat se refera la grupa 0-18 kilograme, ceea ce inseamna ca inca din primele zile de viata si pana la 4 ani acelasi scaun este perfect adaptabil pasagerului. Versatilitatea sa se remarca de asemenea si la directia de mers – este de tip rear facing, dar si rotativ, putand fi montant clasic.

Dispune de prindere in 5 puncte, ceea ce ofera maxim de stabilitate, cu sistem de prindere isofix, la randul sau cunoscut ca fiind dintre cele mai eficiente. Este confortabil si datorita faptului ca spatarul se ajusteaza, ceea ce permite o pozitie de somn placuta, cand este cazul. Are asadar 4, respectiv 3 pozitii ale spatarului, in functie de cum este montat. Cu spuma poliuretanica, dispusa pe laterale, cu protectie in caz de impact lateral, acest tip de scaun isi completeaza dotarile. Include de asemenea tetiera reglabila, sezut confortabil, reductor de cap si sezut, precum si o tapiterie ce lasa pielea sa respire corespunzator. Singurele indicatii sunt cele de corespundenta a varstei, a maximului de kilograme si a montajului numai in masinile ce dispun de sistem isofix. Scaunul auto Tiago Kidscare este rotativ, un design modern ce incanta vizual si ofera confort si stare de bine, dar mai ales siguranta.

Investitia intr-un scaun auto pentru copil este o grija absoluta ce marcheaza chiar venirea pe lumea a celui mic, in cazul parintilor ce detin o masina. Din grija pentru copil, din responsabilitatea ce rezulta din misiunea unui parinte, scaunul auto se va alege cu grija, unul dintre cele mai bune existente pe piata.

kidscare.ro