Paturile pentru copii: de la joaca la somn

Paturile pentru copii: de la joaca la somn

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila dormitor, scaune auto copii
Ultima actualizareMarti 18 august 2015
Vizualizari1301

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dormitorul unui copil este locul unde incepe viata si unde se termina ca si un adolescent pregatit pentru examene finale. Este un spatiu privat, este o camera de la casa cu o usa care poate fi inchisa si care poate oferi intimitate fata de lumea exterioara. Privit in interiorul camerei, copilul are intimitate, are siguranta, protectie si un somn linistit.
Copiii sunt naturali si spontani, au nevoie de libertate si de propria lor camera, pe care o pot impartasi cu fratii mai mari sau mai mici, pentru a-si exprima ideile de joc si de creativitate. Piesele de mobilier dintr-un dormitor pentru copii sunt alcatuite din materiale rezistente, tocmai pentru a nu pica peste corpul copilului si pentru a nu putea fi mutate de acestia prin intermediul jocurilor.

Vacante neuitate cu cei mici alaturi
In dormitorul lor, copiii isi pot exprima gandurile, jocurile sau pot spune povesti si crea piese de teatru, tot prin intermediul jocului, iar un element important care le ofera ce isi doresc este si patul. Parul este principala piesa de mobilier in dormitor, iar copiii foarte mici au inca nevoie de securitate si de spatii inchise, precum patuturile. Patuturile pot fi cumparate pentru a converti intreaga camera intr-un loc de odihna, de liniste, un loc care sa ofere trecerea de la joaca la somn. Departe de acesta, un scaun ieftin 9- 36 de kilograme de la Nichiduta asigura transportul copilului din camera in masina fara nici un risc, tocmai pentru ca are o centura de siguranta care permite prinderea in 5 puncte si are o tetiera ajustabila la inaltime.
Atunci can parintii pleaca in concediu cu cel mic si nu vor sa il trezeasca pe micut, acestia pot opta pentru a-l muta din patut in scaunul auto fara un prea mare deranj. Calatoriile par sa fie mult mai frumoase, mai creative atunci cand siguranta copilului este pe primul loc, iar in cazul in care drumul este prea lung si se necesita ore bune de transport cu masina, copilul poate fi in siguranta in scaunul auto, se poate juca, poate manca si poate sta intr-o pozitie corecta, datorita faptului ca un scaun auto are un reductor la nivelul coloanei pentru a sustine partea lombara a acesteia.
Cu siguranta o multime de magazine ofera o gama variata de culori, modele si dimensiuni pentru paturi de odihna, pentru scaune de copii, pentru piese de mobilier unicat, insa cel mai bine este sa se opteze pentru acele piese de mobilier si nu numai, care sunt rezistente, care sunt ideale pentru varsta, greutatea si inaltimea copilului. In acest fel, atat un pat de somn, cat si un scaun auto poate fi folosit de la varsta de 10 luni pana la cea de 12 ani, pentru ca se instaleaza usor, au un material modern si sunt construite din materiale de cea mai buna calitate.
Pentru dezvoltarea copilului este important jocul, gimnastica sau practicarea unor activitati sportive. Este ideal ca unele echipamente sa fie incluse in dezvoltarea lor si pot fi raspunsul pentru activitatea recreativa si intelectuala a copiilor.