Sfintii Imparati Constantin si Elena

Sfintii Imparati Constantin si Elena

Detalii

CategoriiReligie
TaguriSfinti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1025

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ortodocsii si catolicii ii serbeaza pe 21 mai pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, datorita carora crestinismul a devenit religie permisa, jertfele sangeroase au fost interzise si duminica a fost stabilita zi de odihna in Imperiul Roman!


"Sfantul Constantin a venit pentru crestinii crunt prigoniti vreme de doua secole ca o binecuvantare din partea lui Dumnezeu. Datorita imparatului Constantin si a mamei sale Elena, crestinismul a intrat intr-o perioada de maxima inflorire, numita de cercetatori «Epoca de aur», in care oameni sfinti si minti luminate, cum ar fi Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul, au expus in operele lor doctrina si spiritul crestin autentic", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica. In ianuarie 313, imparatul Constantin cel Mare a dat un act prin care crestinismul a devenit "religio licita", adica religie permisa, la fel ca celelalte religii din imperiu.


constantin-si-elena


Anul 2013 a fost proclamat, la initiativa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta de lucru din 25 octombrie 2011, drept Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena la implinirea a 1 700 de ani de la Edictul de libertate religioasa de la Milano (313), precizeaza Patriarhia.