Sfaturi pentru prevenirea incendiilor in masini

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1136

Voteaza & Distribuie

Descriere

Faptul ca incendiile de masini sunt in numar mai mic fata de cele care mistuiesc anual cladiri ii poate face pe multi soferi sa trateze cu superficialitate acest pericol. Trebuie spus, insa, ca victime exista si in acest caz, iar incendiile ce cuprind vehiculele rareori pot fi stinse la timp din cauza existentei combustibilului. In acest context, iata va ofera cateva sfaturi pentru prevenirea focului in masini.


1) Cel mai important mod de a preveni incendiile este sa va asigurati ca masina e in perfecta stare de functionare. Mergeti periodic la service pentru revizie si, de asemenea, ori de cate ori observati ceva neobisnuit la vehicul.


2) Multe dintre incendiile de acest fel sunt produse de accidente. Astfel, prin atentia crescuta la volan se reduce nu doar riscul unor coliziuni, ci si a focului pornit de acestea.


3) Aveti grija la conditiile de drum. Gropile, gheata, umezeala pot defecta sistemul de siguranta si sistemul electric al masinii.


4) E de preferat ca aparatura stereo sau speaker-ul sa fie instalate de un profesionist. In caz contrar, se poate intampla ca acestea sa devina cauza unui incendiu, prin existenta unor contacte gresite intre cabluri.


5) Nu fumati in masina. O clipa de neatentie poate face ca scrumul inca aprins sa ajunga altundeva decat in scrumiera, iar de aici pana la un incendiu nu mai decat un pas. Daca sunteti fumatori, faceti pauza de la drum cand simtiti nevoia, relaxati-va si abia apoi reveniti in vehicul.


6) Pastrati-va masina curata, fara gunoaie si materiale inflamabile. Acest lucru va scadea riscul aparitiei unui incendiu sau riscul extinderii acestuia, daca el ajunge sa se produca.


7) Aveti intotdeauna in masina un extinctor. In cazul unui incendiu, este foarte important ca focul sa poata fi stins cat mai repede posibil. Se evita, astfel, producerea unor daune majore si aparitia victimelor.


Dupa cum se spune mereu: e mai bine sa previi decat sa rezolvi problema dupa ce aceasta apare. Un incendiu de masina poate duce la o explozie si, implicit, la daune mult mai mari. Soferii sunt incurajati sa evite astfel de incidente aplicand regulile simple mentionate mai sus.www.neiholding.ro