Servicii de deratizare in Bucuresti

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriBucuresti, deratizare, dezinfectie, dezinsectie, Timisoara
Ultima actualizareVineri 13 martie 2015
Vizualizari1055

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a constientiza cat suntem de expusi unei invazii a rozatoarelor este bine sa cunostem cate ceva despre ele, sa stim unde prefera sa se refugieze si cum putem preveni infestarea.

Mod de viata la soareci si sobolani

Obisnuiesc sa iasa noaptea, dar de ex. sobolanul negru apare in orice moment al zilei. Cand sobolanii sunt vizibili la lumina zilei sau apar adesea in locurile frecventate de oameni, atunci putem fi siguri ca exista o mare infestare care-i obliga sa apara ziua. Soarecele domestic obisnuieste sa se plimbe, in fiecare noapte, pe teritoriul sau,iar sobolanii prefera sa urmeze un traseu in apropierea colturilor peretilor pt. a simti siguranta.

Viata sociala

Sunt animale sociale, traind in grupuri mari sau mai putin numeroase, a caror descendenti provin de la o singura femela. Sunt grupuri familiare unde se stabileste o ierarhie cu unul sau doi masculi dominanti. In grupul sobolanilor gri, masculul dominant este cel ce intruneste criteriul de greutate. Zona colonizata a unei untregi populatii este impartita in cateva teritorii, ocupate de cate un grup familiar. Indivizii straini sunt recunoscuti dupa miros si sunt expulzati. In grupul soarecelui domestic, indivizii subordonati masculului dominant se hranesc si au activitate sexuala cand *sefii* sunt inactivi. Urina produce clasicul *miros de soarece* si atesta prezenta animalului pe un teritoriu.

Unde se refugiaza

Sobolanii infesteaza atat edificiile cat si locuri in aer liber. Sobolanul negru, de ex. in iernile lungi si reci, traieste exclusiv in apropierea omului, in canalizari, depozite, ferme, preferand partile mai inalte si uscate. Sunt excelenti cataratori. Isi construiesc ca si refugiu, cuiburi mari,facute cu paie si frunze uscate. De asemenea, pot excava o intreaga retea subterana si traiesc acolo. Pe interiorul cladirilor isi construiesc cuiburi in cavitatile peretilor, solului si tavanului. Sobolanul gri frecventeaza, in general, canalizarile, incaperile subterane si cotetele pasarilor atat in zona urbana cat si rurala. Soarecele domestic foloseste orice refugiu pt a se adaposti si are tendinta sa traiasca foarte aproape de proviziile de alimente ale omului.

Pentru servicii de deratizare apelati cu incredere la firma RDA Top.
0784079724, 0723318626