Ce sunt dispozitivele cu ultrasunete de combatere a dăunătorilor?

Ce sunt dispozitivele cu ultrasunete de combatere a dăunătorilor?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurideratizare, dezinsectie
Ultima actualizareSambata 27 martie 2021
Vizualizari320

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă aveți animale de companie sau copii mici sau doar doriți să evitați produsele chimice, o metodă alternativă pentru înlăturarea rozătoarelor, insectelor sau animalelor sălbatice sunt dispozitivele cu ultrasunete.
Dispozitivele cu ultrasunete de combatere a dăunătorilor sunt un aliat de nădejde în lupta cu animalele și insectele nedorite. Aceste produse produc unde sonore electromagnetice și ultrasonice care afectează dăunătorii, determinându-i să părăsească zona. Unele modele se conectează la prizele electrice ale casei, în timp ce altele folosesc energia solară pentru a-și încărca bateriile încorporate. Aceste produse pot fi eficiente împotriva șoarecilor, șobolanilor, aricilor, șerpilor și insectelor. Să vedem cum funcționează și dacă își îndeplinesc scopul dorit.

Cum funcționează aparatele anti dăunători?

Dispozitivele de combatere cu ultrasunete, odată conectate la o priza electrică, funcționează prin emiterea undelor sonore cu lungime de undă scurtă și de înaltă frecvență. Ideea este că, deși aceste sunete sunt prea înalte pentru a fi auzite de urechea umană, anumite animale și dăunători care sunt în ton cu sunetele de înaltă frecvență le pot auzi. Persoanele tinere aud sunete cuprinse între 20 și 20.000 Hz iar o persoană de vârstă mijlocie aude doar până la 12-14.000 Hz. Animalele și insectele aud sunete într-un interval mult mai mare. În medie, dispozitivele cu ultrasunete emit un sunet la aproximativ 65.000 Hz.

Aceste unde sonore ultrasonice vor declanșa animalelor crize audiogene. Se știe că multe animale cum ar fi șoareci, șobolani, veverițe și insecte cum ar fi viespile, țânțarii și gândacii, prezintă răspunsul. Deci, odată pornit aparatul anti-dăunător, acestea vor părăsi proprietatea dumneavoastră, astfel încât să vă puteți bucura de ea fără a fi nevoie să folosiți substanțe chimice sau capcane.

Cele mai multe dispozitive cu ultrasunete de respingere a dăunătorilor sunt mici, se conectează la priza electrică și au aproximativ aceeași dimensiune ca un monitor pentru bebeluși sau un ceas cu alarmă. Sunt disponibile atât în soiuri cu fir, cât și fără fir. Și puteți achiziționa acum la un preț accesibil de la Magazin-non-stop.ro. Dispozitivele care necesită electricitate se găsesc într-o gamă mai variată decât cele cu încărcare solară sau pe baterii, însă, niciunul dintre tipuri nu poate funcționa prin pereți. Deci, dacă aveți mai multe camere de acoperit, veți avea nevoie de dispozitive suplimentare.

Dispozitivele ultrasonice de combatere a dăunătorilor pot dăuna animalelor de companie?

Deoarece dispozitivele cu ultrasunete de combatere a dăunătorilor funcționează la frecvențe sonore mai mari, noi oamenii nu le putem auzi. Dar animalele noastre de companie? Ar putea câinii, pisicile, păsările și alte animale de companie să se simtă deranjate de aceste dispozitive de respingere a rozătoarelor?

Să începem cu câinii. Majoritatea câinilor sunt feriți de impactul undelor ultrasonice. Este posibil să le audă, dar nu vor fi afectați. Cu toate acestea, dacă aveți un câine cu o dispoziție nervoasă, sunetul ar putea provoca un anumit stres, dar asta depinde de modelul și specificațiile aparatului.

De exemplu, dacă câinele dumneavoastră pare confuz, are capul înclinat spre dispozitiv, începe să alerge încercând să afle de unde vine sunetul sau se plânge sau latră, toate acestea ar putea fi semne de suferință. Dar dacă câinele dumneavoastră îl ignoră complet, atunci ar trebui să nu vă faceți griji.

Nici pisicile și păsările nu ar trebui să fie deranjate de sunete, cu toate acestea, la fel ca și câinii, atunci când încercați dispozitivul pentru prima dată, monitorizați aceste animale de companie pentru a vedea dacă au vreo reacție. Din nou, există atât de multe tipuri diferite de dispozitive încât este posibil ca unele să afecteze și alte animale față de ce e scris pe prospect. De asemenea, hamsterii, iepurii și alte rozătoare domesticite vor fi afectate destul de tare de ultrasunete.

Sunt produsele cu ultrasunete rentabile?

În medie, un dispozitiv de combatere a dăunătorilor cu ultrasunete are o durată de viață între trei și cinci ani. Știți că funcționează dacă lumina LED de pe dispozitiv este aprinsă. Deci, având în vedere că spray-urile trebuiesc re-aplicate și capcanele trebuie înlocuite frecvent, da, dispozitivul cu ultrasunete este rentabil.