Reumatismul

Reumatismul

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina, reumatism
Ultima actualizareMarti 11 octombrie 2016
Vizualizari6819

Voteaza & Distribuie

Descriere

Reumatism Reumatismul este o inflamatie din organism ce afecteaza in primul rand articulatiile. De asemenea, mai poate afecta muschii si alte organe. Termenul de reumatism este unul vechi. In terminologia noua, termenul folosit este de artrita reumatoida. In mod normal incepe la o varsta mijlocie, chiar daca se uneori se manifesta mai devreme, chiar si la copii.

Reumatism - Tipuri
Artrita reumatoida poate afecta articulatiile de la piciorul stang si de la cel drept. Poate afecta diferite articulatii, dar de obicei se manifesta la degete, maini sau genunchi. Dureri locale ale articulatiilor pot include bursite sau tendinite. Alte forme de inflamatii pot cauza probleme in organism, precum fibromialgia. In unele cazuri, pot fi implicate alte organe precum pielea, plamanii sau inima.
Reumatismul - Dureri de articulatii si umflaturi
Cel mai intalnit simptom de reumatism este durerea din articulatii sau o vizibila umflatura ce face ca articulatiile sa fie mai sensibile si mai dureroase la atingere. Daca reumatismul se manifesta in zona mainilor, ele se pot capata o culoare rosiatica si pot fi dureroase la atingere. In unele cazuri, poate duce la articulatii noduroase si deformate. Un efect tipic reumatismului este inasprirea si rigiditatea articulatiilor. Poate cauza de asemenea oboseala excesiva si alte simptome precum febra sau pierderea in greutate.
Reumatismul - Cum incepe?
Artrita reumatoida afecteaza diferite persoane. Unele observa o aparitie treptata a simptomelor ce incep cu dureri de degete, incheietura mainilor, a piciorelor sau a altor articulatii mici. Cu trecerea anulor, forma de reumatism poate progresa pana la articulatii mai mari precum solduri, coate sau umeri. La unele persoane situatia se poate inrautati mult mai repede.
Reumatismul - Atenuarea simptomelor
Simptomele artritei reumatoide pot cadea intr-o stare de atenuare in timpul careia durerea si umflaturile se retrag sau chiar dispar. Aceste cazuri se intalnesc deseori si pot aparea in urma medicamentatiei sau pur si simplu fara motiv.

Inflamarea artritei reumatoide poate afecta intreg corpul cauzand probleme mai mari decat durerile de articulatii. De exemplu, imflamarea poate afecta gura sau gatul, cauzand raguseala, plamanii, cauzand dificulatati in respiratie sau tesuturile inimii cauzand durere in piept. Din aceasta cauza, oricine sufera de reumatism ar trebui sa vada un doctor pentru a primi o medicamentatie corespunzatoare.