Recomandarile specialistilor pentru un ten de invidiat

Recomandarile specialistilor pentru un ten de invidiat

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4030

Voteaza & Distribuie

Descriere

ten_perfectRecomandarile nutritioniostilor sunt valabile nu numai in cazurile kilogramelor in pluis ci si pentru sanatatea pielii noastre. Astfel, unele alimente ne imbunatatesc vizibil aspectul tenului iar altele trebuie evitate daca dorim sa ne pastram o piele frumoasa!


Starea noastra sufleteasca, ca si sanatatea de altfel, se reflecta la exterior si prin aspectul pielii. Culoarea, textura si tonusul ei rezulta in urma consumului constant de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Chiar daca ne cumparam cremele atat de mult mediatizate, sanatatea pielii noastre ni se citeste imediat. Trebuie sa adoptam o alimentatie corespunzatoare pentru a avea o piele care radiaza de frumusete.



Zaharul imbatraneste, e un fapt dovedit. Pe langa faptul ca da frau liber kilokramelor in plus, zaharul distruge fibrele de colagen si elastina care confera fermitate si proaspetime pielii noastre.


Dr. Brand, celebru dermatolog american, in cartea sa "10 minutes, 10 years", evidentiaza faptul ca o alimentatie bogata in zahar (prajituri, ciocolata, sucuri, fructe dulci), duce la lipirea moleculelor de zahar din sange cu fibrele de proteine sanatoase (colagen, elastina). Acest lucru are grave urmari: forma si proprietatile fibrelor vor fi modificate si ulterior vor provoca inflamatii si stricaciuni in toate celulele si moleculele organismului nostru.



Totodata, s-a adeverit ca toate mancarurile care, desi au un continut scazut de zahar, sunt preparate la foc mare (gratar, prajeli) si caldura intensa (cuptor), sunt la fel de periculoase si provoaca aceleasi reactii adverse.



Dr. dermatolog Brand e de parere ca printre cele mai periculoase alimente se afla: produsele lactate nedegresate (in special branza, untul), carnea rosie, alimentele procesate, in special cerealele si tot ceea ce se coace in cuptor, snack-urile si toate dulciurile.


El trage un semnal mare de alarma in acest sens indemnandu-ne sa consumam cat mai multe legume si fructe proaspete, peste, lactate degresate, seminte si alune crude.



In majoritatea alimentelor regasim carbohidrati, in diferite proportii. Acestia contituie principala sursa de energie, aproximativ 80% din necesarul organismului fiind furnizat de acestia.


ten_perfectBarbara Ravage ne instiinteaza despre alimentele ce contin carbohidrati care pot fi consumate frecvent, cum ar fi fasolea uscata si alte leguminoase, fructel proaspete, legume fara amidon, alune, arahide, migdale crude, paste fainoase sau cereale integrale, alimente pe care trebuie sa le consumam mai rar, precum fructele uscate sau conservate, banane si pepene verde, inghetata, zahar si alti indulcitori, paine din cereale integrale si alimente ce trebuie evitate: prajituri, biscuiti, produse de cofetarie si patiserie, paine alba si cereale rafinate sau cartofi.



Doamna doctor Mihaela Bilic sustine ca dusmanii pielii sunt carnea rosie, care imbatraneste, constipa, nu contine fibre si are in schimb colesterol rau care se depune pe artere ducand la strangularea acestora, zaharul si dulciurile in general, inclusiv fructele dulci, toate produsele prajite in ulei si cafeaua care duce la cresterea nivelului de insulina care retine grasimea in corp.



In acelasi timp, daca vrem sa ne bucuram de o piele ferma si catifelata trebuie sa acordam atentie si alimentelor benefice in acest sens. Printre acestea mentionam pestele gras: somon, macrou, sardine, ton si fructele de mare, toate bogate in acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6 cu efect anti-inflamator, legumele proaspete fara amidon, care sunt o sursa sigura de fibre si contin foarte putine grasimi, abunda in vitaminele C si E cu efect antioxidant si minerale precum calciu, fier, potasiu si magneziu.


La acestea se mai adauga produsele lactate degresate, cu precadere iaurtul natural cu bifidus care asigura 40% din necesarul zilnic de calciu. Acestea imbunatatesc tranzitul intestinal si, astfel, sunt eliminate toxinele din organism.


Alimente excelente pentru piele sunt si fructele si semintele oleaginoase si uleiurile extrase din masline, nuci, alune, migdale, avocado, floarea-soarelui, dovleac, ce au un aport ridicat de minerale: fier, zinc, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele B si E. Trebuie mentionat faptul ca au destule calorii, avand grasimi in proportie maricica. Dar totusi o importanta mai mare in acest caz o are sanatatea pielii, datorita continutului ridicat de acid linoleic care confera fermitate si catifelare indelungata.



Foloseste aceste informatii pentru a te bucura de o alimentatie sanatoasa, ce trage dupa sine un ten de invidiat. Ai grija in perioada sarbatorilor cand ai la indemana atatea alimente care iti pot afecta atat tenul cat si silueta! Sa nu neglijezi nici zilele de vacanta sau concediu cand eforturile sunt mai mici si te delectezi cu mancarurile favorite, ca doar trebuie sa te rasfeti macar atunci.