Îngrijirea corectă a tenului în sezonul cald - sfaturi practice

Îngrijirea corectă a tenului în sezonul cald - sfaturi practice

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriten
Ultima actualizareMarti 14 septembrie 2021
Vizualizari60

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zilele lungi și vremea fierbinte specifică verii afectează pielea în mod diferit comparativ cu zilele de iarnă reci și întunecate. De aceea, sezonul cald este un moment potrivit pentru reinventarea rutinei de îngrijire a tenului. Astfel, vei putea să te bucuri mai mult de soare și de vremea caldă în timp ce îți menții pielea cât mai frumoasă și sănătoasă.

Care sunt sfaturile de bază pentru o îngrijire corespunzătoare a tenului în sezonul cald? Mai jos, vom prezenta câteva reguli esențiale pentru a-ți păstra tenul strălucitor și sănătos pe timp de vară.

Folosește protecție solară

Cel mai important lucru pe timpul verii este să îți protejezi pielea de soare. Dacă nu vei face acest lucru, tenul tău va fi afectat mai repede de semnele îmbătrânirii. De aceea, trebuie să folosești un produs de protecție solară cu SPF de minimum 30, cu spectru larg. Protecția solară ar trebui folosită de fiecare dată când ne expunem la soare, chiar și în lunile de iarnă.

Atunci când este cald, tindem să petrecem mai mult timp afară. De aceea, în această perioadă este recomandat să apelăm la un produs care să ofere protecție mai ridicată. Așadar, alege protecție solară cu spectru larg, cu minimum SPF 30, pe care să o aplici o dată la două ore. Spectrul larg înseamnă că pielea este protejată atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB. Încearcă produse cu protecție solară foarte ridicată Eau Tthermale Avene.

Aplică mai puțin machiaj

În zilele călduroase, prea mult machiaj se va simți ca un strat adițional care încarcă pielea. În plus, dacă vei transpira, acesta nu va rezista la fel de mult. De aceea, în sezonul cald, este recomandat să folosești mai puțin machiaj. Oferă-i o pauză tenului tău și lasă pielea să respire. Machiajul poate duce și la blocarea porilor, așa că vremea călduroasă este compatibilă cu o rutină de make-up mai simplă, care să ofere tenului mai multă prospețime.

Nu uita de exfoliere


Protecția solară este foarte importantă, iar transpirația este metoda naturală a corpului de a se răcori. Totuși, acești doi factori îți pot afecta porii, așa că vei avea nevoie de exfoliere. Aceasta ajută la eliberarea porilor și reduce semnele imperfecțiunilor. Este recomandat să îți exfoliezi tenul mai des în timpul verii decât în timpul iernii, însă, exfolierea, nu trebuie facută prea des, pentru a evita uscarea tenului și efectul de piele care strânge. Exfolierea trebuie realizată o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a elimina impuritățile acumulate în urma transpirației și aplicării protecției solare.

Nu îți spăla fața prea des

Atunci când este cald, ne simțim nevoiți să ne spălăm în mod constant, dar acest lucru nu este recomandat. Corpul produce agenți naturali de hidratare care mențin apa în piele, iar eliminarea acestora prin spălare poate duce la deshidratare. Curăță tenul cu un produs delicat și clătește-l cu apă călduță dimineața și seara. Dacă transpiri, folosește blotting paper, un tip de hârtie specială, folosită de regula pentru a îndepărta excesul de sebum. Aceasta nu necesită folosirea apei, dar va absorbi cu succes transpirația de la nivelul feței.

Vremea fierbinte este asociată cu mult soare și transpirație, lucru care poate afecta pielea. De aceea, este important să afli care sunt regulile de îngrijire pe timpul sezonului cald și să asiguri cea mai bună rutină pentru un ten sănătos și plin de strălucire.

Referințe:
1. Mayer, Beth Ann. “8 Simple Steps to Radiant Summer Skin.” Healthline, Healthline Media,
2. healthline.com/health/beauty-skin-care/the-ultimate-summer-skin-care-routine-in-8-simple-steps. Published July 7, 2021. Accessed July 16, 2021.