Recomandari un caz de Obezitate

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriobezitate, Plante medicinale
Ultima actualizareLuni 11 mai 2015
Vizualizari937

Voteaza & Distribuie

Descriere

Recomandări în caz de Obezitate
În medicina clasică, tratamentul contra obezității constă în scăderea aportului caloric (alimentație hipocalorică) și în mărirea consumului de calorii (prin mișcare și exerciții fizice), cu sau fără administrarea concomitentă de extrase hormonale, în funcție de caz. Un rol important îl ocupă reechilibrarea nervoasă, în special prin înlăturarea condițiilor psiho-fizice care influențează negativ starea de sănătate.

Sub aspect farmacodinamic, diverse forme terapeutice urmăresc:

  • accelerarea tranzitului intestinal prin plante cu acțiune laxativă sau purgativă;
  • eliminarea surplusului de apă din țesuturi prin diureză crescută sau prin transpirație excesivă;
  • echilibrarea funcțiilor glandulare.

Rădăcina de cicoare sau Gheara mâței sunt recomandate, ca un aliat în dietele de slăbit, prin proprietățile și acțiunea anorexigenă, iar dintre ceaiurile medicinale, cele mai indicate sunt următoarea combinație, din care se face infuzie și se consumă câte 3 căni / zi, odată cu mesele principale. Are sens să mai amintesc că nu se îndulcește ceaiul?!?

  • Păpădie, planta întreagă;
  • Mătase de porumb;
  • Frunze de mesteacăn;
  • Frunze de soc;
  • Vorlbură. (Rețete preluate de la remarcabilul nostru fitoterapeut, Ovidiu Bojor)

În ceea ce privește regimul preponderant vegetarian, este indicat să conțină cât mai multe fructe: cireșe, lămâi, mere acrișoare, vișine, pepene verde, iar consumul lor să fie făcut întotdeauna sub forma unei mese. Dintre legume, cele mai indicate sunt : spanac, țelină, salată verde, ridichi, ceapă verde, varză roșie, tomate. Cerealele ar fi bine să lipsească, sau să fie prezente doar la prima masă, iar după ora 16 este bine să mai fie servit…doar ceai. Este greu de amânat ”o porție de mâncare”, dar o facem doar până a doua zi, iar beneficiile aduse sănătății – pe lângă pierderea de kilograme – este remarcabil. Voința este aliatul de nădejde, precum șideterminarea efectivă de a porni pe un nou drum.

Mâncarea de azi este sănătatea de peste 10 ani, sau nu... Iar forma corpului nostru vorbește despre felul în care ne adaptăm vieții, despre atitudinea cu care înfruntăm greutățile și stresul de zi cu zi. Viața aceasta nu este o tabără de vară, iar nevoința și osteneala fac parte din misiunea fiecăruia dintre noi. Viziune, putere și sănătate, tuturor!

Clinica Brol Timișoara