RDF Produs final al statiei de tratare deseuri Ecoverde

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2227

Voteaza & Distribuie

Descriere


Cum este produs RDF?


Una dintre cele mai cunoscute tehnologii pentru producerea RDF din DMS este pre- tratamentul mecanico-biologic (TMB). Conceptul ECOVERDE® foloseste beneficiile rezultate din acest proces si instaleaza o statie TMB in fiecare locatie pentru a separa metalele de metale inerte, pentru a sorta partile organice (pentru stabilizare folosind procesul de compostare, fie cu ajutorul fazei de digestie sau fara) si separa partile cu valoare calorica ridicata pentru RDF. RDF poate rezulta de asemenea dintr-un proces de uscare natural in care deseurile reziduale (dupa separarea partilor metalice) sunt uscate printr-un proces de compostare rezultand din acesta o masa rezidala de inalta valoare calorica.Materialele care nu ard, cum ar fi sticla sau metalul sunt separate in faza de pre-procesare. Materialul rezultat ca reziduu poate fi apoi vandut inapoi pe piata sau poate fi procesat in mod adecvat prin presare si balotare pentru a servi altor scopuri, cum ar fi reciclarea.


RDF este extras din deseuri municipale solide cu ajutorul unui tratament termic mecanic, tratarea mecanica a deseurilor biologice sau autoclave. Productia presupune, de obicei, unele din urmatoarele etape:  • Eliberare preliminara

  • Algerea in functie de marime

  • Separare magnetica

  • Taiere bruta

  • Seprarare fina


Substantele reziduale sunt supuse unei serii de diferite stadii de prelucrare. Continutul de produse reciclabile, cum ar fi metalul sunt eliminate din amestec, de asemenea, fractiunilegrele. In urma procesului de uscare si dimensionare, materialele ramase mai usoare pentru prelucrarea termica reprezinta aproximativ 40% din materialul depus la inceputul procesului. In acest fel, combustibili valorosi pot fi generati din deseuri depozitate anterior in gropi de gunoi nefiind procesate.


Cu privire la partea biogenica care reprezinta 50% (lemn, hartie, substante organice), emisiile CO2 sunt reduse prin combustie; un avantaj financiar luand in considerare cretificatele pentru emisii CO2.


Piata finala - Cine cumpara RDF?


Cat priveste aplicatiile practice, RDF a fost utilizat in tarile industrializate, ca un supliment de combustibil pentru cazanele de utilitate pe baza de carbune si ca unic combustibil pentru ardere in cazane speciale.


RDF poate fi folosit in diferite moduri pentru productia de energie electrica. Acesta poate oferi o sursa de finantare in cazul in care creditele neutilizate de carbon sunt vandute pe piata libera, prin intermediul unui schimb de carbon. Cuptoare de ciment au, de asemenea, posibilitatea de a utiliza energia generata de material rezidual.